„Cale luminoasă” într-o lansare caldă şi frumoasă

0
166
Aliona Colțov oferind un set de cărți directorului Emil Guțu (foto Nina Neculce)

Născută pe 8 aprilie, 1975 la Soroca, Aliona Colțov este fiica regretatului profesor al Colegiului de Arte, Vladimir Colțov, care a predat teoria muzicii și a oferit lecții de solfegiu elevilor. Avea auz muzical perfect, mânuia cu dibăcie mai multe instrumente muzicale, interpreta excelent la pian lucrări de Chopin, Rahmaninov, alți compozitori.

Aliona i-a moștenit talentul. A studiat la Școala de Muzică „Eugeniu Coca”, apoi la Colegiul de Arte, unde muncește din 2003. Iar în 2011 a absolvit cu frecvență redusă Facultatea Muzical-Pedagogică a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, studiile de masterat făcând-le la secția de zi.

De ziua ei, profesoara și pianista și-a  făcut sărbătoare, invitând prietenii și discipolii la lansarea albumului de piese pentru pian, întitulat: „Cale luminoasă”. Culegerea cuprinde lucrări create în perioada studiilor la Universitate (2006-2011). Prefața e semnată de Elena Gupalova, doctor în studiul artelor, conferențiar universitar, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Evenimentul a fost conceput ca o seară de creație și l-a avut în rol de prezentator pe Gheorghe Șevciuc.

A fost o întâlnire plină de căldură și armonie. Muzica interpretată la pian de compozitoare, de actuali și foști elevi ai dumneaei, a curs lin și unduios. Piesele lirice „Ploaia”, „Sufletul”, „Focul  iubirii”, „În depărtare”  au creat o atmosferă de liniște și pace sufletească. Colegii și directorul instituției Emil Guțu au salutat apariția acestui album, adresându-i omagiatei sincere felicitări și urări de succes pe mai departe. Emoționată până la lacrimi, cu sinceritate și bucurie, protagonista a povestit cum a apărut acest album și le-a mulțumit tuturor pentru prezență. Elevilor și foștilor elevi care i-au interpretat piesele, dar și colegilor de muncă le-a oferit în dar albumul ei de debut și le-a dorit sărbători pascale fericite, împodobite cu muzică de suflet.

Nina Neculce

PUBLICITATE