Când florile vorbesc cu florile, iar oamenii cu oamenii

0
112

„La 40 de ani mă consider o femeie împlinită. O viață întreagă am visat să ajung să trăiesc asemenea zile. Să ajung să ciocnesc un pahar de vin bun cu omul cu care până la urmă aveam să sărbătoresc clipa cea mare a vieții în fața altarului. A fost atât de adevărată ziua aceea în biserică și atât de frumoasă noaptea, ce a urmat! O noapte cu lună și puzderie de stele deasupra noastră pe balconul hotelului, unde am ales s-o petrecem…”.

Așa își începe Claudia povestea, scrisă pe 12 foi de caiet. Pe Luca îl cunoștea încă din anii de liceu. Era un băiat, cum spune ea, și frumușel, și isteț. S-au născut în același orășel și au învățat în clase paralele. Dar au mers pe drumuri paralele până când și unul și celălalt s-au ales cu căsătorii eșuate.

Soțul o înșela și ea accepta să fie înșelată

Luca se îndrăgostise de ea în clasa a VII-a de liceu. Însă n-a avut curajul să se apropie. Pentru că, spune Claudia, „în liceu nu se apropia nimeni de mine din cauza exigenței părinților. Tata, care era foarte dur, mi-a hotărât să nu leg relații de niciun fel cu băieții. Eram un copil care studia foarte mult și practic nici nu aveam timp să mă  gândesc la dragoste.” Părinții au îndrumat-o spre științele exacte, deși ei îi plăcea foarte mult limba română. N-a ieșit, însă din cuvântul părinților. A mers la facultatea de matematică. Pe tot parcursul anilor de studii, Claudia, care are o voce foarte frumoasă, a cântat în ansamblul Universității. Și iată că în timp ce evolua într-un concert, un student de la drept a pariat cu colegii săi că a lui va fi „artista cu glas frumos și talie de viespe”. Era destul de drăguț băiatul și atunci când verișorul i-a făcut cunoștință cu el (verișorul Claudei era coleg de grupă cu acest student pe nume Igor), ea cu vise de fată mare a început să-și construiască un regat din vorbele, din gândurile lui. Chiar dacă ele, vorbele erau pline de născociri și minciuni adorabile, pariul a fost câștigat. Claudia a devenit mireasa lui Igor. Au făcut și nuntă și botez în aceiași zi. Însă din  primii ani de căsătorie visul ei de nevastă tânără se spulbera încet-încet. Igor o înșela și ea acceptase să fie înșelată. „Treceam peste toate câte le știam și nu le știam despre relațiile lui cu alte femei. Îmi vedeam de creșterea și educarea fetiței, de munca în  școală. Împărăția lui cu amantele o lăsam închisă pentru mine. Am ținut ca cu dinții familia 17 ani. Dar o întâmplare stranie de tot m-a făcut să pun punct acestei  căsnicii.”

Prins în dormitor cu eleva Claudei

Vorba e de o poveste de amor dintre o elevă de-a Claudei cu soțul ei. Povestea  cu minora de 17 ani a început când aceasta era în clasa a IX-a și venea la ei acasă pentru a lua ore suplimentare la matematică. Era o adolescentă foarte frumoasă și destul de dezghețată. Avea un chip angelic și era plină de gânduri și vise îndrăznețe. Și Igor arăta extraordinar de bine. Iubăreț din fire, a pus ochiul pe ea de cum a văzut-o. Și așa cum de-a lungul anilor a ademenit foarte multe femei în pat, a reușit să o ademenească și pe adolescenta de 17 ani. La început a invitat-o la un suc, apoi la cinema, apoi la o plimbare în sânul naturii până când s-a ajuns la pat. Se întâlneau în taină la vila pe care Igor și Claudia o aveau nu departe de oraș. După aproape trei ani de relație amoroasă cu adolescenta, către sfârșitul anului școlar, taina a fost descoperită.

Era zi de miercuri, ziua când eleva venea la  profesoară acasă. În ziua aceea au apărut niște chestiuni neprevăzute și Claudia a trebuit să se mai rețină la liceu. Fiica lor era plecată la bunica într-un alt capăt de oraș. Știind că soțul e acasă, Claudia i-a telefonat și  l-a rugat să-i dea elevei cartea cu probleme ca să se ocupe de sinestătător până vine ea  peste o oră, o oră și ceva. Dar problema cea mai minunată era că cei doi îndrăgostiți se aflau  singuri în casă și aveau destul timp la dispoziție ca să se îmbete de beția plăcerii sentimentelor cu aromă  de mister. Fără a se opune, eleva l-a urmat pe Igor în dormitor. Se iubeau atât de pătimaș, încât nici nu au auzit  când ușa dormitorului s-a deschis și în prag a apărut  stăpâna casei. Claudia a avut parte de cea mai neașteptată surpriză. Nu-i venea să creadă ochilor că soțul ei și-a pus mintea cu o tânără de vârsta fiicei lor. A crezut că e vorba de un viol și a chemat imediat poliția. Dar surpriza avea să fie și mai mare când în fața oamenilor legii fata a declarat că fapta s-a desfășurat de bună voie și că aproape de trei ani ei au întreținut raporturi sexuale în mod repetat. Aceasta a fost picătura ce a umplut paharul peste care Claudia nu a putut trece. După o discuție scurtă la rece, cei doi au decis să-și urmeze separat drumurile. Au divorțat în mod oficial  după 17 ani și 5 luni de căsnicie. Actele de divorț au fost semnate foarte repede, de parcă Igor atâta și aștepta. Părinții adolescentei cu care a avut relația secretă de aproape trei ani, l-au impus să se căsătorească cu fiica lor. Și el s-a căsătorit cu mare bucurie.

Claudia crede că a doua căsătorie va fi de durată

După divorț, Igor s-a mutat cu noua lui soție la vilă, iar Claudia a rămas cu fiica în apartamentul din oraș. Peste câteva luni fiica a plecat în Franța la studii și ea a stat singură aproape doi ani până în clipa când drumul ei s-a intersectat cu cel al lui Luca, fostul coleg de liceu, ce muncește în lumea artelor. Bărbatul a venit în viața ei ca o binecuvântare. Au dat curs relației în luna lui Mărțișor într-o excursie spre Ierusalim. Vorbeau despre viață care este o luptă dintre rău și bine, despre primăvara care trece în fiecare an copleșitoare prin viața omului, despre adevărul care se vede dincolo de ceruri. Chiar din prima zi de comunicare Claudia avea să descopere că Luca este un sentimental cu rațiune, care prin vorbele ce le rostește te copleșește cu emoție și frumusețe. Și el era divorțat de ceva timp și avea un băiat din căsnicia eșuată. Au devenit prieteni. Peste un an s-au căsătorit. Și-au jurat credință în fața Altarului în cea mai frumoasă biserică din oraș, trăind emoții de neuitat, cum spuneam la începutul acestei povești de viață… Claudia a subliniat cu roșu cuvintele cu care își încheie povestea: „Acum, după trei ani de la cununia religioasă, cred că bunul Dumnezeu m-a binecuvântat cu o căsnicie de durată, fericită. După experiența pe care am trăit-o cu Igor, înșelată de foarte multe ori și hrănită în permanență cu minciuni, acum chiar trăiesc într-un imperiu al FERICIRII. Ne bucurăm ca doi copii de orice: o floare, o gâză, o pasăre, un animăluț, un răsărit sau un apus de soare. Mergem desculți pe potecile din pădure, ne întrecem la cântat cu păsările codrului când ne aflăm în mijlocul lui, ciocnim  un pahar de vin bun la cina cea de taină a casei noastre. Suntem doi oameni normali, dăruiți cu înțelepciune. Știm când să cedăm, știm cum să alungăm furtunile care se abat peste căminul nostru. Credem amândoi în puterea Domnului, rugăciunea ne ajută foarte mult. Prețuim viața pentru că este atât de frumoasă! Și cum să nu fie frumoasă când în adierea vântului florile vorbesc cu  florile, când pe oglinda apei lebedele vorbesc cu lebedele, iar oamenii care se iubesc și se respectă știu să prețuiască micile bucurii omenești! Pentru fericirea deplină Dumnezeu ne-a binecuvântat și cu un copilaș, care e pe drum. Îl așteptăm să dea glas la sfârșitul lunii aprilie.”

Nina Neculce

PUBLICITATE
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCu dor și drag de Lipnic
Articolul următorComoara satului