Câștig de Bucurie și Iubire

0
112
Corul „Treimea” de la Dondușeni

La Botoșani aveam să fac cunoștință cu formația corală „Treimea” din orașul Dondușeni, care s-a ales cu Diplomă de participare.

Coriștii au avut o prezență bună în scenă, juriul a accentuat că la prezență scenică toți sunt premianți, iar dirijoarea Viorica Cojocaru a declarat pentru „ZN”: „Suntem fericiți că am participat la acest festival de la care am avut de câștigat cu toții bucurie și iubire. Vreau să vă spun că am preluat  colectivul de la un dirijor de cor foarte bun, regretatul Ion Negru. În 2013 la Festivalul de colinde „O, ce veste minunată”, de aici  de la Botoșani, am câștigat Trofeul. Mulți ani am cântat la dumnealui în cor, acum mi-a revenit mie misiunea de a duce mai departe acest grup coral pe care excelentul dirijor l-a condus cu multă dăruire și pasiune.

Avem în colectiv îndrăgostiți de muzica corală din rândul medicilor, profesorilor, educatorilor, cu alte cuvinte, oameni din toate domeniile de activitate. În afară de muzica religioasă,  repertoriul cuprinde și cântece de dragoste, de voie bună, cântece patriotice. Despre mine pot să vă spun că sunt absolventa Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca, promoția anului 1983. Mi-a fost profesoară doamna Maria Ignat, care m-a învățat să pătrund în tainele muzicii corale. Activez cu drag la Casa Raională de Cultură în calitate de dirijor de cor. Îmi place să particip la concursuri de muzică corală.

Salut inițierea acestui festival, îi doresc viață lungă și dacă vom mai fi invitați, vom veni cu aceiași plăcere și dăruire și la alte ediții.”

Nina Neculce

PUBLICITATE