Porniți în ”expediție” pe frontieră

0
122

Doi bărbați, echipați cu detectoare de metal și cu unelte destinate săpăturilor arheologice au fost reținuți în zona de frontieră în data de 9 aprilie a.c. Din lipsa unei autorizații pentru justificarea intențiilor și a unui permis de acces la hotarul țării, riscă să fie cercetați penal.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord aflați în misiune de serviciu au observat doi indivizi ce se pregăteau să efectueze lucrări neautorizate în siturile arheologice în perimetrul SPF Soroca. Aceștea aveau asupra lor două detectoare de metal și două instrumente speciale pentru a săpa.

La solicitarea inspectorilor de a prezenta vreun act care atesta legalitatea acțiunilor și a aflării în zona de frontieră, bărbații nu au putut oferi, decât documentele de identitate. Astfel, s-a stabilit că sunt locuitori ai orașului Camenca în vârstă de 41 și respectiv 44 de ani.
Fiind audiați, au comunicat că nu erau în cunoștință de cauză privind necesitatea unei autorizații din partea autorităților naționale competente.

Ca urmare, polițiștii de frontieră documentează cazul sub toate aspectele pentru clarificarea circumstanţelor. Persoanele riscă o amendă de la 850 la 1350 de u.c. sau închisoare de pînă la 1 an.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.