Amenzi și mărfuri confiscate

0
135

Mărfuri de larg consum, estimate la peste 200.000 lei, au fost depistate, ieri, de către echipele mobile ale Serviciului Vamal. Acestea au raportat, în total, cinci rețineri de mărfuri fără acte de proveniență, care au fost operate în baza informațiilor operative deținute.

Primul lot de bunuri a fost depistat la vama ”Volcineț”, în tavanul unui vagon al trenului de pe ruta Moscova-Chișinău. Este vorba despre 292 de perechi de încălțăminte, printre care și articole pretinse a fi de brand. Acestea au fost descoperite cu ajutorul câinelui specializat al vămii, care i-a condus pe ofițerii vamali la compartimentul în care erau ascunse. Celelalte patru rețineri au fost înregistrate în urma filtrelor instituite de echipele mobile în proximitatea orașelor Briceni, Drochia și Dondușeni. În cadrul acestora, au fost depistate și reținute alte loturi de mărfuri de larg consum, în cantități comerciale, dar fără niciun act de proveniență.

Toate loturile de mărfuri au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele care le transportau riscă și achitarea unor amenzi de până la 4.500 lei.

PUBLICITATE