A fi puternic, înseamnă a-ți urma crezul interior

0
250

”Oamenii puternici nu caută să-i pună pe alții la pământ, dar îi ajută să se ridice”.

Acesta e sloganul bravilor tineri ”Haiduceii Peliniei” din s.Pelinia, care acum doi ani au depus jurământul în cadrul  Concursului de Cântec și Poezie Patriotică ”Pentru Țară, pentru Neam”, fiind primiți în Clubul Tinerilor Patrioți. Ei   au fost primii membri ai acestui club, fiind și deținătorii premiului mare la acest concurs. Fiind cu toții elevi ai Școlii de Arte din s.Pelinia, și-au propus să fie nu numai promotori ai tradițiilor și obiceiurilor neamului, dar și adevărați urmași ai lui Ștefan. O bună pregătire fizică este pe potriva lor, cu toate că în componența ansamblului, ghidat cu mult talent de neobosita Nina Rîciu, conducătorul artistic al formației, mai sunt și fete.

Vestea despre prima ședință de pregătire fizică a fost  o bucurie enormă pentru hiducei. Cu atât mai mult, că antrenamentele aveau să se desfășoare în sala de forță a IP Drochia, antrenor fiind unul din colaboratorii de poliție, Dumitru Dancovschi, cu o experiență impresionantă în domeniul tehnicilor și procedeelor de luptă, fiind o condiție obligatorie a  profesiei de polițist.

După un șir de exerciții, care le-au antrenat dorința de a trece la multașteptatele procedee de luptă, au fost invitați și în sala de forță, cu cel mai performant echipament sportiv. Dumitru Dancovschi a explicat fiecărui membru al clubului, cum trebuie corect de utilizat echipamentul, pentru un rezultat mai bun. Apoi au fost demonstrate pe saltele moi metode de luptă corp la corp și procedee de autoapărare.

În speranța că vor reveni din nou, plăcut impresionați de noile cunoștințe și abilități, tinerii patrioți au servit un exemplu demn de urmat și de alți semeni de-ai lor, care poartă în inimi o dragoste imensă față de țară și neam.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.