Locuitorii comunei Volovița în alertă!

0
624

Astăzi, 26 martie,  în primăria comunei Volovița a fost desfăşurată o aplicaţie în domeniul protecţiei civile cu tematica ,,Calamităţi Naturale”, scopul acestei aplicaţii este verificarea şi aprecierea stării protecţiei populaţiei, bunurilor materiale şi lichidarea posibilelor consecinţe ale calamităţilor naturale, avariilor şi catastrofelor.

În urma situaţiei create s-a produs un incendiu într-o gospodărie unde au fost implicate toate formaţiunile protecţiei civile din primărie, a fost demonstrată evacuarea copiilor şi a bunurilor materiale din gimnaziu cît şi din grădiniţa de copii la fel şi producerea unui accident rutier care s-a produs din cauza condiţiilor climaterice nefavorabile. În rezultat de către formaţiunile protecţiei civile a fost lichidat incendiul au fost evacuaţi copii şi bunurile materiale, la fel au fost interprinse lucrări de descarcerare şi salvare a persoanelor înplicate în accidentul de transport. De către echipa de menţinere a ordinei publice a fost reţinută o persoană care a încercat să sustragă un bun material dintr-o gospodărie.

Sinistraţii au fost evacuaţi şi cazaţi la punctul de cazare a sinistraţilor care este  amenajat în incinta Centrului de Sănătate din localitate. Aici sinistraţii au avut posibilitatea de a primi îngrijiri medicale cuvenite,cazare şi au fost asiguraţi cu hrană.

Astfel de aplicaţii se desfăşoară în primării o dată la patru ani. Următoarea aplicaţie se va desfăşura în primăria satului Trifăuţi.

Şef adjunct al DSE Soroca, colonel al s/intern

Brighidin Igor

PUBLICITATE