Drumul tricolorului spre lumea de vis a copilăriei

0
130

Cu ceva timp în urmă, grădinița nr.9  ”Mărțișor” din or. Drochia a fost vizitată de deputatul  în parlamentul republicii Moldova, Corneliu Padnevici și președintele raionului, Ion Dascal, care efectuase mai multe vizite de lucru, în scopul familiarizării cu problemele,  care se confruntă grădinițele din oraș. Astfel, fiind înregistrate mai multe probleme, precum reparații cosmetice și capitale, lipsa apei calde în unele grădinițe, necesitatea unui mobilier nou, a laptop-urilor, o bună parte din probleme  fiind deja soluționate.

Atunci colectivul grădiniței ”Mărțișor” și managerul instituției, Rodica Mutruc au vorbit și despre problema drumului, ce duce spre grădiniță, care era într-o stare deplorabilă. Acest traseu, mai ales pe vreme rea, face imposibilă deplasarea  părinților și copiilor.

Oamenii demult au încetat să mai creadă în vorbe și promisiuni. Dar nu și în cazul celor doi oficiali, care mereu au venit cu soluții și fapte concrete.  Rugămintea părinților și colectivului instituției a fost auzită și soluționată, grație atitudinii și responsabilității. Acum grădinița nr.9 din oraș, are deja un pavaj bine amenajat – o cărărușă de o rară frumusețe, ce poartă simbolul tricolorului, bucurând privirea și inimile tuturor.

Grație susținerii și contribuției deputatului Corneliu Padnevici, președintelui raionului, Ion Dascal și Consiliului raional Drochia, a  fost montat  un pavaj de 252 m2 , în valoare de 286.400 lei. Atât părinții, cât și educatorii susțin, că este o plăcere să mergi acum spre grădiniță. Dar ce bucurie au micuții, care-s nespus de fericiți și entuziasmați, că-și fac în fiecare zi naveta pe drumul tricolorului spre lumea de vis a copilăriei.

PUBLICITATE