Au rămas fără acoperiş

0
53

Un vânt puternic zilele trecute a smuls acoperişul sălii de sport din satul Moşana şi l-a trântit de peretele Casei de cultură. Dar şi acest edificiu a avut de suferit.. de pe acoperişul căminului cultural au fost rupte 15 foi de ardezie şi duse de vânt la câteva zeci de metri. Aceste două clădiri de parcă ar avea ghinion. Cu un an în urmă, în toiul iernii, acoperişurile parţial s-au prăbuşit sub presiunea stratului masiv de zăpadă.

Pagubele provocate de furtună se calculează de comisia raională pentru situaţii excepţionale. Dar ele sunt considerabile, căci e necesar de instalat un nou acoperiş pentru sala de sport ce are o suprafaţă de 170 metri pătraţi, dar şi a Casei de cultură cu o suprafaţă de circa 1000 metri pătraţi. Sursele de finanţare încă nu au fost identificate, dar până la demararea lucrărilor de reparaţie primarul comunei Victor Crivoi a decis să acopere locurile prăbuşite cu peliculă de polietilenă pentru a feri de pătrunderea ploilor în sălile anterior renovate ale acestor edificii.

O parte din suma necesară, prin decizia consiliului local, va fi alocată din bugetul primăriei, ce e foarte puţin. Autorităţile locale şi sătenii speră că un ajutor substanţial pentru a lichida urmările stihiei va fi acordat de către consiliul raional Donduşeni, sau chiar şi din fondul de rezervă al Guvernului.

PUBLICITATE