Duelul culinar în premieră la Drochia

0
75

Unele doamne au fost curioase să afle, ce se va întâmpla la Biblioteca publică raională ”Iulian Filip” la Ora Lecturilor Gustoase? Cu atât mai mult, că duelul culinar, cu genericul ”Surprize gustoase – pentru femei frumoase” a fost inițiat în special pentru doamne, participanții căruia au fost bărbații bucătari Alexandru Focșa, directorul Casei raionale de cultură și Alexandru Bobeica, istoric, jurnalist, autor de cărți.

Vă puteți imagina ce emoții au avut cei doi bărbați, știind că vor susține cel mai sever examen din viața lor, fiind jurizați de o echipă de doamne? Dar, așa ca bărbații adevărați, au respectat promisiunea și s-au prezentat la duelul culinar, care a fost lansat în premieră, la inițiativa Secției cultură Drochia, în colaborare cu Biblioteca publică raională, având nobila menire de a face o surpriză plăcută pentru femei.

Cele trei probe au fost susținute cu succes de ambii duelanți, prezentând o rețetă de salată, bucatele fierbinți și improvizând o masă pentru cina romantică pentru iubitele soții. Bucătarul Alexandru Bobeica a avut parte de susținerea soției sale, d-na Emilia.

  • Mă bucur, că scumpa mea soție a fost alături de mine, dar oricum, acasă mă simt mai degajat la pregătirea bucatelor, aici chiar am avut emoții, dar au fost din cele plăcute, – a mărturisit Alexandru Bobeica.
  • Nu am trăit așa emoții niciodată, – a recunoscut Alexandru Focșa, a fost cel mai serios examen din viața mea, poate deaceea că soția nu a fost alături, căci este acum în Italia, dar trăiește aceleași emoții ca și mine. Nu aș vrea s-o dezamăgesc.

Cu toate că bucătarii au trăit emoții palpitante, s-au isprăvit de minune, fiind susținuți și de talentații chitariști din formația de muzică folc, ghidată de Vitalie Bîrgău, dar și de aplauzele doamnelor prezente, fapt ce i-a motivat să-și finiseze cu succes creațiile culinare.

Deosebit de emoționant a fost  gestul oferit de Alexandru Focșa pentru scumpa soție Elena –  mesajul de felicitare cu Ziua Femeii, fiind  în transmisie live, de pe pagina de FB a Ziarului Nostru. A fost deosebit de impresionant și emotiv, căci Alexandru pregătise masa pentru cina romantică, cu cele două lumânări și a dorit ca mesajul său să fie auzit și văzut de iubita soție.

Cei prezenți, dar și juriu au savurat cu plăcere din bucatele selecte, pregătite cu dragoste și multe emoții: frigărui din fileu de pui, tocăniță din legume, brokopizza ( o rețetă proprie a bucătarului Alexandru Bobeica), salate, deserturi, ruladă din ficat, clătite cu nutella, salată din fructe exotice și multe alte bucate gustoase, care au lăsat gura apă tuturor celor prezenți.

O companie plăcută bucătarilor bărbați a fost susținută de o tânără pasionată de arta culinară, Diana Russu, care a uimit pe toți cu rețeta deosebit de gustoasă – cocoș în smântână, cu mult mărar. Chiar și copiii prezenți au gustat din ciorbița delicioasă.

Duelul culinar va deveni o tradiție, care se va întâmpla ca o poveste frumoasă în cadrul Orei Lecturilor Gustoase o dată în fiecare lună, cu muzică, cu expoziții diverse, cu oameni frumoși și dornici de a-și demonstra talentul culinar. Acești doi bărbați, care au spart gheața, vor primi câte un premiu special din partea redacției ”Ziarului Nostru” pentru curaj și vor fi membrii de onoare la următoarea ediție a duelului culinar, care se va desfășura în preajma  sărbătorilor pascale, cu bucate de post. A fost un duel pe cinste și o surpriză cu adevărat plăcută pentru toate doamnele.

https://www.facebook.com/1586247704944113/videos/421154521775474/

PUBLICITATE