Viața e pustie fără EA

0
114
Foto simbol

Vlad a cunoscut-o pe Larisa la apele termale ale Toscanei, adevărate minuni ale naturii care fascinează pe oricine are prilejul să ajungă acolo. Dar mai mult decât priveliștea superbă a locurilor, l-a fascinat frumusețea fizică a Larisei, ajustată în trăsături simetrice. Corp ca al ei nu mai văzuse până atunci. Avea o talie subțire, sâni mari, șolduri frumos rotunjite, picioare lungi. Doar trăsăturile feței nu erau ieșite din comun, dar avea un „vino-încoace”, care atrage.

Bărbatul, însoțit de un coleg de serviciu se afla la Termale din Petriolo  într-o  mică vacanță. Venise cu elevii unui club de natație în calitatea dumisale de profesor antrenor. Iar Larisa, locuitoare a orașului Vinița, Ucraina, își petrecea vacanța alături de părinții săi, care muncesc de ani buni în Italia. În acest peisaj primitor și relaxant, domnișoara a declanșat în sufletul antrenorului un puternic flux emoțional.

L-a copleșit cu vorbe  fierbinți

A fost de ajuns o privire ca el să vadă în ochii ei mari, negri acea ispită periculoasă, ce te face să te îndrăgostești fără de leac atunci când nici nu te aștepți. Astfel energia și tonusul pe care le emana Larisa au pus stăpânire pe Vlad din prima clipă. Și  chiar din prima clipă i s-a aprins dorința ca dintre toți bărbații ce o furau cu coada ochiului  în acel peisaj mirific, el să fie cel ales de ea. Și norocul, ori poate nenorocul, i-a surâs lui. Tânăr, frumos ca un brad, plin de voie bună i-a picat și el cu tronc Larisei. Timp de o săptămână, misterioasa și carismatica făptură, l-a copleșit cu vorbe fierbinți, iar el voia să știe totul despre ea. Și ea i s-a deschis ca o carte pe care nu o citești până la final. I-a spus că e  singura la părinți, că de la 10 ani a rămas în grija bunicilor, că verile le petrecea la bunicii pe linia mamei din Republica Moldova, că a făcut facultatea de economie la Kiev, că  muncea în calitate de asistent manager la un Mall, că la  momentul respectiv nu avea un iubit și că este suficient de echilibrată, dar și răzbunătoare. Nu i-a spus, însă că a lăsat mai mulți bărbați cu buza umflată după ce le-a trezit sentimentele. I-a lăsat pentru că au încercat să o domine, iar ei  nu-i place acest lucru. Nu i-a dezvăluit, de asemenea,  o altă caracteristică a sa – plăcerea de a-i face să sufere pe  bărbații care au greșit în fața ei.  Așa e Larisa, odată ce i-ai devenit dușman, mai bine să o ocolești. Dar Vlad a primit-o în inima sa așa cum i s-a deschis. Și, ca într-o poveste frumoasă, au împărțit iubire și pasiune în câteva nopți până la zori. Serile s-au bucurat de artă și istorie, vizitând expoziții și castele medievale. Au savurat mâncarea gustoasă și vinul bun cu aromele podgoriilor Toscanei. La tot pasul rămâneau surprinși de atmosfera specială de bucurie, de pacea, care plutește peste această regiune binecuvântată de Dumnezeu. Cuprinși de frumusețea celor câteva zile de fericire pură, trăite intens la mii de kilometri departe de casă, îndrăgostiții s-au despărțit, făcând schimb de adrese, numere de telefoane. Vlad s-a întors în Moldova, iar Larisa a mai rămas pentru o săptămână în Italia, apoi a revenit la Vinița.

Se pregătea s-o ceară în căsătorie

În tresăriri de suflet Vlad îi scria și aștepta mesaje de la ea. Vorbe alese și pline de sens înfloreau în sufletele lor. Nu peste mult timp, Larisa l-a invitat  în Ucraina. Era fericit. Fata la care visase venise în viața lui. Și venise într-un mod atât de frumos și de neașteptat! Invitația de a merge la Vinița a primit-o cu o bucurie imensă și chiar în dimineața când a citit mesajul s-a pregătit repede de drum. A plecat pe două zile, dar femeia corectă și inteligentă, cum o văzuse în Italia, l-a ținut mai bine de două săptămâni în preajma ei, tulburându-i  mințile când cu  pasiune, când  cu răceală și indiferență, când cu șampanie și vin tonic. Patul era locul în care Larisa se regăsea cel mai bine și în care imaginația ei în materie de sex nu aveau limite. Și asta îi plăcea lui Vlad. Magnetismul ei sexual îi sporea sursa  interioară de dragoste și tandrețe. Vlad s-a întors acasă nebun de fericire. Relația lor mergea ca unsă cu unt. Își făceau planuri de viitor, se pregătea să o ceară în căsătorie. Dar tot în timpul acela s-a întâmplat să-și piardă mințile după Larisa un fost iubit, care muncea în America și care venise acasă la Vinița în vacanță. Când a întâlnit-o, călcâiele i s-au reaprins. Degeaba încerca el să-i facă tot felul de declarații, pentru că ea îl respingea mereu cu un surâs trufaș. Și pe cât bărbatul se  aprindea mai tare, pe atât mai nepăsătoare față de el devenea ea. Ca hipnotizat, îndrăgostitul o telefona, o urmărea când pleca și când se întorcea de la serviciu, îi  trimitea flori și cadouri acasă  pe care ea le refuza de fiecare dată. Ce păcate săvârșise? De ce nu putea să-l ierte? A fost surprins într-un bar sărutându-se cu o altă domnișoară și din acel moment Larisa nu a mai dorit să audă de el…

Planuri date peste cap

  La alt capăt al polului, amețit de fericire, cu sufletul curat ca un porumbel alb, cu inelul de  logodnă în buzunar, într-o sâmbătă dimineața Vlad a plecat din nou la Vinița, fără s-o anunțe pe iubită. Voia să-i facă o surpriză. Se simțea minunat. A ajuns la ora, când soarele scăpăta după coroanele copacilor din fața blocului, iar umbrele lor coborau de la un capăt la altul peste aleea cu câteva bănci, ce ducea până la scara Larisei. O întâmplare neașteptată însă i-a dat peste cap toate planurile. Când s-a apropiat de scară l-au luat amețelile. Larisa stătea pe bancă, iar fostul iubit, îngenuncheat în fața ei îi declara în ucraineană: „Larisa! Floarea mea scumpă! Dacă aș cutreiera toate continentele lumii nu aș găsi o fată mai bună ca tine. Nu am găsit-o nici la Paris, nici în America. Te rog, fii mireasa vieții mele!…” La vederea acestui episod și la auzul acestor vorbe Vlad simțea așa o oboseală și o moleșeală grea că de-abia a putut să rostească: „Da parcă ziceai că vei fi mireasa mea, Larisa! Cui să cer socoteală acum?” Larisa l-a străpuns cu privirea ei hipnotizantă, iar fostul iubit  s-a întors brusc, s-a repezit țintă  spre Vlad și l-a luat la pumni și picioare, așa încât buchetul de trandafiri albi a zburat hăt departe pe  alee. Cum era și firesc, Vlad s-a ridicat, s-a apropiat de rival și i-a răspuns cu o lovitură zdravănă peste față, lăsându-l culcat la pământ. Se lovise  rău sărmanul de asfalt. Larisa a fost nevoită să cheme ambulanța. Victima a ajuns în comă la spital. A fost nevoie de o intervenție chirurgicală în zona capului. Larisa s-a supărat pe Vlad că n-a știut să fie domn, iar oamenii legii l-au pedepsit cu o amendă usturătoare și trei luni de închisoare. Această întâmplare neașteptată i-a ucis lui Vlad  sufletul și iubirea din inimă. La ieșirea din închisoare nu a mai căutat-o pe dragostea vieții lui, dar nici ea nu l-a căutat.

De atunci au trecut cinci ani. Vlad nu a mai putut iubi o altă femeie. A încercat să-și refacă viața cu o Veronică, dar relația nu a mers. Nu a reușit s-o iubească la fel de mult cum o iubise pe Larisa și după un an de căsnicie  s-au despărțit. Amintirile legate de relația lui cu Larisa îl urmăresc peste tot. Pe cât de mult l-a iubit, pe atât de dureroasă i-a făcut despărțirea. Viața îi pare pustie fără ea. A încercat s-o găsească la telefon, nu i-a răspuns. În vara  lui 2016 a plecat la  ea la Vinița. Nu a găsit-o. Vecinii de la scară i-au spus că a plecat în Italia. Se roagă Domnului să-l ajute  s-o reîntâlnească. E convins că și ea a văzut în el un viitor soț bun și cel mai bun  prieten, așa cum a văzut și el în ea o parteneră deosebită, cu un suflet inepuizabil de dragoste și  tandrețe.

Nina Neculce

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.