Dezbateri electorale. Invitați Lesnic Vadim- PD, Fedişin Eduard – Partidul „ŞOR”, Ciobanu Remus – Blocul Electoral ACUM. Circumscripția uninominală 2 Ocnița. Runda II

0
122

Vor să amplifice acţiunile

La dezbaterile electorale din vinerea trecută candidatul la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe circumscripţia uninominală nr.2 Ocniţa-Donduşeni din partea PDM Vadim Lesnic l-a delegat pe vicepreşedintele organizaţiei teritoriale Donduşeni a Partidului Democrat, primarul satului Ţaul Andronii Mitrică, iar candidatul Blocului Electoral „ACUM. Platforma DA şi PAS” pe aceeaşi circumscripţie Remus Ciobanu a împuternicit-o să-l reprezinte colega sa de la Soroca Larisa Ungurean, ce candidează pe circumscripţia uninominală nr.7. Partidul Politic „ŞOR”, ce l-a înaintat pe circumscripţia nr.2 pe Eduard Fedişin nu a fost reprezentat de nimeni.

Andronii Mitrică s-a pronunţat în aspect doar pozitiv despre preşedintele raionului Donduşeni Vadim Lesnic, ce deţine această funcţie de un an. În acest timp, din iniţiativa lui Vadim Lesnic şi participarea activă a preşedintelui au fost soluţionate mai multe probleme vitale.
Vadim Lesnic anterior a deţinut funcţia de director regional (raionale Briceni, Ocniţa, Donduşeni, Edineţ) al întreprinderii „Moldtelecom”. În perioada preşedinţiei lui în raionul Donduşeni au fost construite şi reparate 54 kilometri de drumuri, reparat capital Palatul culturii din centrul raional, inaugurat un Centru multifuncţional şi deschisă o fabrică de textile cu peste 1000 locuri de muncă.
Larisa Ungurean l-a prezentat pe candidatul Blocului Electoral ACUM. Remus Ciobanu e un luptător activ pentru dreptate, are o atitudine deosebită faţă de cetăţeni, în special, faţă de copii şi cei mai în vârstă. El e sigur, că venind în Parlament deputaţii Blocului „ACUM” îşi vor îndeplini angajamentele.
Expunând platforma electorală a candidatului său Andronii Mitrică a accentuat că PDM, fiind la guvernare, a făcut multe lucruri importante pentru ţară şi popor. Iar Vadim Lesnic, ca membru activ al echipei PDM, a implementat proiecte de valoare în teritoriul raionului Donduşeni.
În prezent el îşi planifică să dubleze succesele în construirea drumurlor, reparaţia instituţiilor educaţionale şi socio-culturale. Iar aceste acţiuni se vor extinde şi în raionul Ocniţa, care îl va reprezenta cu cinste în Parlament.
Larisa Ungurean a declarat, că Remus Ciobanu, ca inginer şi director al unei companii de construcţii va pleda pentru dezvoltarea sectorului real al economiei şi va contribui la adoptarea legilor ce vor susţine businessul mic şi mijlociu. E necesar de făcut o „revizie” în sistemul judiciar, pentru a avea aici cadre independente de politicile partinice şi care se vor conduce strict doar de legislaţia în vigoare.
Reprezentanţii candidaţilor din circumscripţia nr.2 Ocniţa-Donduşeni au răspuns la întrebările alegătorilor. Referindu-se la posibila reformă teritorial-administrativă Andronii Mitrică a zis că alegerile locale din acest an vor decurge în formula veche, iar pe viitor se reliefează tendinţa de a avea comune cu un număr de cel puţin 5000 de locuitori. Acest fapt e condiţionat şi de cerinţele unor proiecte investiţionale.
Larisa Ungurean nu neagă perspectiva unei reforme teritorial-administrative şi ar susţine un proiect de creare a 4 regiuni în republică. Căci până în prezent avem prea mulţi funcţionari publici. Acumulările locale la bugetul primăriei adesea nu ajung nici pentru a acoperi fondul de salarizare a angajaţilor. Iar în comune orientativ s-ar putea de limitat la circa 3000 de locuitori.
Andronii Mitrică a întrebat-o pe reprezentanta Blocului ACUM: „Maia Sandu, fiind în funcţie de ministru a închis şcolile, a stresat absolvenţii cu aplicarea camerelor video la examenele de bacalaureat. O să mai continue aceste activităţi distructive?”

– Şcolile au început să se închidă încă de pe timpul lui Voronin, – a reproşat Larisa Ungurean. – Şi cele mai puţine şcoli şi-au suspendat activitatea când ministru era Maia Sandu. Motivaţia e simplă – contingentul redus de elevi. Ce învăţătură putea fi când unul şi acelaşi profesor preda diferite discipline, fără a fi specialist în domeniu, elevilor adunaţi din mai multe clase. Au fost şi cazuri când se redeschideau şcolile, dar părinţii preferau să-şi dea copiii acolo unde se fac studii de calitate.
Către candidatul Partidului Politic „ŞOR” Andronii Mitrică s-a adresat virtual: „Cum liderul partidului ce-i poartă numele, implicat în scandalul de la Banca de economii”, iar astăzi având un salariu de 7 mii de lei ţine o pază de corp din 10 persoane şi finanţează concerte, ceremonii, distracţii? De unde se iau bani?”
Larisa Ungureanu l-a întrebat pe Andronii Mitrică: „D-stră spuneţi că s-au reparat 7 grădiniţe în raionul Donduşeni. Dar ştiţi din care surse financiare?” Şi tot ea a răspuns: „Cu ajutorul Guvernului României şi la D-stră şi în alte părţi. Conducătorii raioanelor şi alţi oficiali veneau doar la tăierea panglicilor”.
Către Partidul Politic „ŞOR”, candidata Blocului ACUM s-a adresat cu un apel „Nu manipulaţi oamenii cu pomeni electorale! Unde aţi fost până la începutul companiei de alegeri?”
Adresându-se către alegători Andronii Mitrică a zis, că Vadim Lesnic, care a contribuit la relansarea raionului Donduşeni va reveni cu noi acţiuni şi în satele din raionul Ocniţa.

Larisa Ungurean a accentuat, că schimbarea în ţară nu poate fi făcută de cei bogaţi, ci de oamenii simpli, ce suportă cu greu presiunile şi fărădelegile oligarhilor. Credem să învingeţi, dragi alegători, deznădejdea şi frica.
Iar Andronii Mitrică a mai adăugat: „Votaţi pentru candidatul PDM Vadim Lesnic! Să avem în parlament o persoană nouă! Să-l avem pe Omul nostru!”

PUBLICITATE