Cel mai important proiect

0
30

Luându-ne, în ultima vreme, avânt în amenajarea satului şi construirea drumurilor acum pretindem la implementarea unui proiect şi mai valoros. E vorba despre construirea concomitentă a reţelelor de apeduct şi canalizare. Proiectul deja a trecut expertiza şi acum intenţionăm să-l înaintăm spre aprobarea finanţării la Fondul ecologic şi Agenţia de dezvoltare regională „Nord”. Doar elaborarea proiectului ne-a costat 490 de mii de lei, iar însuşi implementarea lui valorează la 30 milioane de lei.

Construirea apeductului în sat, pentru 1700 de gospodării particulare şi instituţiile sociale, costă 7,6 milioane de lei. La construirea reţelelor de canalizare ne-am cooperat cu satele Şuri şi Chetrosu pentru a avea şi o staţie de epurare. Acestea sunt condiţiile proiectului – în ansamblu să fie cel puţin 10 mii de beneficiari. Împreună aceste trei sate depăşesc numărul necesar de populaţie. În aşa caz vom fi scutiţi de contribuţia localităţilor.

Staţia de pompare a apei din sonde şi 4 rezervoare se va afla la noi, în satul Drochia, iar cea de epurare – în preajma satului Chetrosu.

Acesta ne este scopul de bază pentru 2019. Restul problemelor ne par, comparativ, mai mărunte şi sunt nişte griji cotidiene, care le putem soluţiona şi cu forţe proprii.

Dumitru Marcu, primarul satului Drochia, raionul Drochia

 

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.