Arta de a percepe frumosul în culori

0
160

Școala de Arte Plastice pentru copii din or. Drochia, este o instituție de învățământ artistic, înalt apreciată de experții în domeniu, pentru profesionalismul colectivului de profesori, dar și lucrările originale ale talentaților discipoli. La plăsmuirea migăloasă a unei imagini ireproșabile, un rol substanțial revine talentaților și neobosiților profesori Victor și  Ludmila Tetco, care sunt niște  profesioniști dedicați și responsabili, care posedă o viziune selectă despre stil și frumosul în artă.

Harul de la Dumnezeu, cu care au fost înzestrați acești copii, este cu multă grijă modelat de neîntrecuții profesori, care știu a percepe fiecare contur de creativitate a discipolilor săi, păstrând originalitatea, stilul , dar și  specificul irepetabil al talentului și unicității fiecăruia.

Creațiile prezentate sunt diverse de la pictură și modelare, până la crearea de colecții  de vestimentație  unicale, care au fost recunoscute și apreciate cu locuri de frunte, diplome și premii, câștigând titluri de Laureați ai Concursurilor raionale și naționale, grație indiscutabilului talent  și gustului rafinat al profesoarei Ludmila Tetco.

Dacă toamna a fost anotimpul, care mereu le-a sugerat idei incitante, care le-a oferit undă verde pentru imaginație, au putut picta ore în șir în aer liber, natura fiind cel mai aproape izvor de inspirație. Iarna, însă, e anotimpul, care nu-ți permite să pictezi în aer liber, din cauza gerului, dar aici inspirația nu se termină. Un subiect interesant ar fi o lucrare executată în creion, sau pictată în culori, de exemplu un portret. Și atunci cine poate deveni sursa vie  de inspirație? Desigur, un coleg, sau un amic.

Și această temă a fost susținută cu brio de talentații pictori. După finisarea lucrărilor, au vernisat o întreagă galerie de portrete, admirându-și cu satisfacție creațiile.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.