Tăiem şi vindem

0
29

Pomicultorii din firma noastră „Bucuria-Saturn” în prezent sunt antrenaţi la una din cele mai importante operaţiuni – tăiatul în livezi. Deja curăţatul pomilor a fost executat pe o suprafaţă de 80 de hectare din cele 250 destinate plantaţiilor de pomi fructiferi. La aceste lucrări participă 34 de pomicultori instruiţi de agronomul-practician Iurie Melnic şi organizaţi de şefa sectorului pomicol Nicolina Nicoara.

Livădarii sunt repartizaţi câte 2 la fiecare rând de pomi. Natalia Cozii cu Anatolie Ciuntu, Seva Buzila cu Ghenadie Crivoi, Aliona Corcimari cu Roma Nicoara curăţă zilnic câte 150-170 de pomi fiecare, adică revin circa 300 la  o pereche.

Odată cu tăiatul în livezi a început şi comercializarea merelor din roada anului trecut. Din cele peste 5 mii tone de fructe adunate din livezile noastre 1500 tone  au fost depozitate la complexul frigorific. Se ştie că din toamnă merele în stare proaspătă se vindeau cu 2,5-3 lei pentru un kilogram, iar pentru sucuri – doar cu până la 90 de bani. Acum merele au crescut în preţ de 2 ori. De aici urmează şi concluzia: să ai frigider e rentabil.

Vsevolod Dabija, directorul firmei „Bucuria-Saturn”, satul Teleşeuca, raionul Donduşeni

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.