Accent pe infrastructură

0
35

Dacă să enumerăm doar unele din obiectivele realizate în anul precedent, apoi majoritatea sunt de ordin socio-cultural. Să zicem, casa de festivităţi. Edificiul cu 200 de locuri a fost reparat, amenajat, aici sunt 2 cuptoare pentru prepararea bucatelor către diferite evenimente. Ca rezultat, sătenii petrec nunţi, cumetrii, zile de naştere şi alte solemnităţi. Pe parcursul anului au fost desfăşurate în sala de festivităţi peste 20 de ceremonii. Ca să fie finalizate toate lucrările, e necesar să montăm ferestre noi. Toate cheltuielile pentru amenajarea casei de festivităţi le-a suportat bugetul local, inclusiv instalarea frigiderelor şi procurarea veselei necesare.

Paralel am reparat şi căminul cultural. Şi aici, în acest an vom schimba ferestrele. Bani deja sunt planificaţi în bugetul-2019. Apropo, toate sărbătorile naţionale şi de ordin local ce se desfăşoară în căminul cultural sunt finanţate de primărie.

La grădiniţa „Mioriţa” am construit o căsuţă pentru joaca copiilor.

Ca şi în alte localităţi, am acordat o atenţie sporită reparaţiei drumurilor. Cu banii alocaţi din Fondul rutier şi sursele din bugetul local s-a făcut o reparaţie curentă a tuturor drumurilor din sat. Iar 1150 de metri liniari de la traseul „Otaci-Edineţ” până la intrarea în sat au fost asfaltaţi cu suportul Programului „Drumuri bune pentru Moldova”.

Lucrările vor continua şi în acest an. Cu forţe proprii o să extindem reţeaua de iluminare stradală. Primul punct din program e implementarea proiectului de aprovizionare a sătenilor cu apă potabilă de calitate.

Boris Lîsenco, primarul satului Pivniceni, raionul Donduşeni

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.