O surpriză în ajun de sărbători la ”Brăduțul cunoștințelor”

0
42

Deja, de mai bine de trei ani, biblioteca pentru copii din or. Drochia, susține o colaborare frumoasă cu IP ”Ion Creangă” din s.Țarigrad. De fiecare dată, copiii, însetați de noi cunoștințe, savurează cu plăcere din nesecatul tezaur literar, luând cu sine cele mai plăcute impresii, în speranța, că vor putea reveni din nou în miraculoasa lume a Cărții și Lecturii.

Recent, micuții clasei I-a, ghidați de învățătoarea Maria Ciobanu, au vizitat pentru prima oară biblioteca pentru copii, în cadrul acordului de parteneriat între cele două instituții. Au trăit o zi plină de emoții pozitive, de noutăți impresionante și surprize neașteptate. Această zi a fost una specială: fără cărți, caiete și rechizite școlare, ei au reușit să adune un noian de cunoștințe din domeniul ecologiei, limbii române, educației estetice și multe lucruri interesante, din care s-au delectat cu multă inspirație. Întâmpinați cu multă căldură și ospitalitate de colaboratorii bibliotecii, au făcut mai întâi cunoștință cu fondul de carte și  sala de împrumut. Priveau curioși rafturile pline cu cărți, viu colorate, admirând frumusețea desenelor, însoțită de povestirea plină de însuflețire a d-nei bibliotecare, Elena Grițco. După excursia întreprinsă în incinta bibliotecii, au făcut popas în sala de lectură, unde îi aștepta brăduțul cunoștințelor, în toată splendoarea și frumusețea. Copilașii au rămas plăcut impresionați de aspectul brăduțului, confecționat din cărți și original decorat cu luminițe. Toți au dialogat între ei, exprimându-și grija față de mediul înconjurător, dragostea față de cei dragi, față de lucruri sfinte, de Neam și Țară, de mamă și grai. Au lecturat împreună basmul ”Legenda Iernii”, după care au savurat din dulciurile oferite cu generozitate de ”Bunicuța cu povești”, rolul căreia de fiece dată îl joacă cu multă inspirație, dăruire  și talent d-na Nina Bejan, care iubește nespus de mult copiii.

  • Avem o colaborare frumoasă cu gimnaziul ”Ion Creangă” din s.Țarigrad, deja mai bine de trei ani, – a menționat d-na Silvia Zaporojan, directorul bibliotecii pentru copii. Sunt niște copii foarte activi, interesați și mereu dornici de cunoștințe. Avem foarte multe activități, desfășurate împreună cu elevii gimnaziului, în cadrul diverselor proiecte. Mulțumim profesorilor pentru colaborare fructuoasă: d-nei Rodica Ojovan, directorul gimnaziului, profesorilor Mariana Manea. Maria Coibanu, Emilia Țurcan,Victoria Manea, Tatiana Gurmeza și Părintele Ioan Novac, care este un dascăl neîntercut. Sperăm  și în anul, care ne bate la ușă, să avem în continuare un parteneriat sănătos, căci, cu toții urmărim unul și același scop comun în  modelarea și educația tinerei generații.
PUBLICITATE