RĂMAS BUN ȘI AMINTIRI DURUTE, ÎN ULTIMUL DRUM…

0
5348

O veste grea și zguduitoare a  adus umbra tristeții pe fețele polițiștilor din or.Drochia, chiar de sărbătoare profesională – Ziua Poliției Naționale. Cred că fiecare din ei, numărau în gând acele clipe, de când se despărțise de colegul lor, după care, primise vestea că deja nu mai este printre ei. A fost o lovitură groaznică  atât pentru părinți și familie, cât și pentru cei, care l-au cunoscut. În ziua de 18 decembrie, de dimineață, Artiom Stegaru, ofițer de investigație al Serviciului Poliției Criiminale al IP Drochia,un bărbat  de 35 ani,chipeș, frumos  și plin de viață, a participat, alături de colegii săi la depunerea de flori, la memorialul ”Sfânta Treime”, după care a asistat la festivitatea de omagiere a sărbătorii profesionale. Nimeni nu se aștepta la o asemenea tragedie. Și nu a încetat din viață într-un accident, nu a fost mistuit de flăcările unui incendiu, nu a suferit de o boală incurabilă, nu a fost victima unei calamități naturale – nimic din toate acestea, care ar fi putut să-i prezică tragicul final. În timpul când urca scările, a  căzut fără suflare. Cauza decesului urmează a fi stabilită de medicul legist.

Moartea subită și nemiloasă nu i-a cruțat viața, nici în cea mai importantă zi pentru tânărul polițist, care și-a onorat nobila misiune de a sta mereu la straja și siguranța vieții cetățenilor. Ar fi trăit încă mult zile fericite, alături de ființele dragi: de părinții, care aveau  un singur fecior, de soție și fiică, dacă ceasul de grea cumpănă, nu i-ar fi numărat ultimele clipe din viață. Moartea l-a prins pe neprins de veste, curmându-i cele mai senine speranțe, de a sărbători în sânul familiei multe zile frumoase, încununate de succese, de urcușuri  și căderi, de emoții pozitive și dezamăgiri, de bucuria sărbătorilor de Crăciun, Ziua îndrăgostiților, Sfintele Paște și încă multe sărbători și evenimente memorabile.

Într-o singură clipă s-au spulberat fulgerător acele trei decenii și jumătate, în care, de fapt, abia a început să trăiască cu adevărat, rămânând încrustată pe vecie nesecata sete și dragoste de viață.

Un citat celebru de Emile Zola spune:” Murim câte puțin în fiecare zi, trebuie să ne obișnuim cu asta.”  Dar cum ai putea să te obișnuiești cu gândul, că într-o bună zi, fiind în floarea tinereții, va trebui să pleci în lumea celor drepți, neștiind măcar, că pașii, pe care-i faci, sunt ultimii? Poate în acea zi, avea să-i dorească scumpei fiiculițe succes la matineul de Revelion, s-o sărute și să-i spună cât de mult o iubește, poate că avea să-i spună dragei sale soții cuvinte frumoase, pe care le avea încă de spus și nu reușise, dar nu a putut să știe, că atât de repede și durut va pleca.Poate că totul, ce nu a reușit să facă aici, în această viață, o va face acolo în ceruri, dar cei dragi, lăsați aici pe pământ, sfâșiați de durere, nu vor mai ști niciodată.

Marele Goethe spunea, că omul care moare este asemenea unui astru ce asfințește, dar care se înălță mai strălucitor în altă emisferă. Nu știm, în care emisferă va străluci mai tare multregretatul polițist, care a avut un suflet bun ca pâinea caldă, a fost un soț iubitor, un tată grijuliu, un fecior cu o dragoste neasemuită de părinți, de Neam și Țară, își iubea nespus de mult profesia, pe care o diriguia cu multă dăruire și profesionalism.  Dar, cu siguranță, că memoria lui va străluci încă multă vreme în sufletul și inimile tuturor celor, care l-au cunoscut.

Colegii de breaslă, ființele dragi, reprezentanții administrației publice locale,prietenii și apropiații tânărului polițist, trecut în eternitate, l-au petrecut în ultimul drum, luându-și rămas bun și exprimând condoleanțe celor îndurerați. Bunul Dumnezeu să-i poarte de grijă acolo în ceruri și să-l odihnească în pace!

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.