Tinerii au aflat informații din „Din culisele poliției”

0
505

Elevii Colegiului Mihai Eminescu din Soroca, care își fac studiile la specialitatea jurisprudență au participat la o ședință de informare despre Campania „Din culisele poliției”. Scopul proiectului este informarea corectă a tinerii generații despre activitatea poliției, rolul și obiectivele acesteia, identificarea tinerilor voluntari și potențialilor candidați pentru angajarea în rândurile poliției.

Cea care le-a povestit detalii despre activitatea polițiștilor a fost chiar colega lor, Daniela Voicu, voluntară a poliției, participantă în cadrul campaniei. ,, A fost o experiență inedită pe care aș dori să o repet cu mare drag. Am putut observa în ochii colegilor mei un interes deosebit față de informația expusă în cadrul ședinței. Scopul activității mele a fost de a schimba conceptul de polițe printre rândurile colegilor mei. Dintr-un organ care doar aplică sancțiuni – în unul care activează în folosul comunității și cetățenilor. Sper ca și colegii mei să urmeze exemplul dat și să se implice, în continuare, activ pentru schimbarea și dezvoltarea societății.” – Daniela Voicu

La eveniment au participat şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, șeful Secției Prevenire, al Inspectoratului General al Poliției, Daniel Mazepa, conducerea IP Soroca și conducerea colegiului. În cadrul campaniei, sute de tineri din toate satele și orașele din țară au posibilitatea să cunoască mai îndeaproape activitatea poliției. În acest sens, Daniela Voicu, a povestit colegilor că a participat la tabere de odihnă și a avut parte de vizite la brigada cu destinație specială fulger, unde participanții au fost familiarizați cu specificul activității polițienești. Tinerii au fost impresionați de faptul că au avut posibilitatea să afle în ce constă activitatea poliției.

În cadrul întrunirii, atât Gheorghe Cavcaliuc, şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, cât și Veaceslav Rusnac, șeful IP Soroca au vorbit tinerilor despre avantajele activității în cadrul organelor de drept și posibilitățile de angajare.

,,Am avut marea onoare sa fiu invitat de către una din cele mai exemplare și responsabile tinere din r. Soroca, Daniela Voicu, la o întrevedere cu minunații tineri din Soroca, studenți ai colegiului Mihai Eminescu. Am avut o discuție deschisă, caldă, prietenească, unde împreună cu Daniela și cu Șeful Inspectoratului Raional de Poliție, dl Rusnac Veaceslav, am informat corect tânăra generație din Soroca, ce este Poliția, ce a făcut, ce face și ce urmează să facă conducerea și echipa politiei naționale pentru a ridica nivelul de siguranță în fiecare sat, oraș, raion și pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Tinerii au adresat diverse întrebări la care le-am răspuns cu mare drag, fie ca le-am explicat mai în profunzime unele aspecte despre poliție, care îi frământau și nu găseau răspuns, până la faptul ca le-am povestit cu exemple concrete, care este cheia succesului meu de a ajunge la o funcție și grad de colonel, la o vârsta atât de tânără. I-am încurajat pe tineri să studieze mult, să muncească și să dea dovadă de mare responsabilitate față de ei însuși, dar și față de cei care îi înconjoară. Am plecat cu o impresie plăcută, pentru că în Soroca am descoperit tineri inteligenți, energici, frumoși, responsabili, tineri pe care ne putem baza, tineri cui putem, fără ezitări, să le încredințăm viitorul Republicii Moldova!” a  afirmat Gheorghe Cavcaliuc care, în cadrul aceluiași eveniment, a anunțat lansarea campaniei „O jucărie pentru zâmbetul copiilor”, o jucărie pentru a diminua o posibilă stare de șoc al unui copil, în cazul unui accident, sau a unei stări excepționale. – ”În mașinile de poliție ale INP, BRO și a inspectorilor de sector, o să se regăsească jucării de pluș pentru cei mici. Ajunși la un accident rutier sau într-o altă situație de risc, cu implicarea unui copil, polițiștii îi vor dărui micuțului o jucărie. Cu siguranță toți știm cât de fericiți sunt copiii  când strâng în brațe  o jucărie moale. Prin acest demers vrem să oferim copiilor aflați în situații de risc  un prieten care să ii ajute să treacă mai ușor peste emoțiile negative care i-au marcat”.

Tinerii  au participat activ în discuții arătându-se interesați de activitatea de voluntariat în cadrul IP Soroca. Pe parcursul campaniei „Din culisele poliției”, o mie de tineri din o mie de localități au posibilitatea să cunoască mai profund ce este și cu ce se ocupă Politia Națională. Proiectul prevede ca pe parcursul a două zile, tinerii să discute de la egal la egal cu șefii diferitor subdiviziuni al IGP, să viziteze BPDS Fulger, Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare și alte instituții ce au tangență cu Poliția Națională.

In urma ședinței de la Soroca, 5 elevi ai Colegiului ”Mihai Eminescu” din Soroca s-au înscris în rândurile voluntarilor poliției.

PUBLICITATE