“Elutim-Progres”- o nouă opotunitate pentru cei care își doresc o profesie

0
85

Tinerii din raionul Soroca și nu doar, au posibilitatea să îmbrățișeze o profesie în timp scurt de 3-6 luni, de la profesioniști în domeniu și cu resurse minime. Societatea cu Răspundere Limitată Elutim-Progres, condusă de Galina Ciobanu mai oferă servicii de realizare de programe şi consultanţă în domeniul dat, consultaţii în domeniul sistemelor de calcul alte forme de învăţămînt pentru adulţi şi alt învăţămînt, neinclus în alte categorii, activităţi juridice, de contabilitate şi revizie contabilă şi consultaţii pentru management, activităţi de consultare pentru afaceri şi management. La sfârșitul cursurilor fiecare elev primește un certificat și este ghidat pentru a-și găsi chiar și un loc de muncă. Visul Galinei Ciobanu a prins  contur odată cu participarea în cadrul programului Femei în Afaceri, lansat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Ce va  determinat să aplicați la programul Femei în Afaceri?

Am aplicat la program pentru că a fost unica posibilitate pentru mine ca antreprenor să pot beneficia de utilaj pentru desfășurarea orelor. Ca profesorul să poată mai ușor să explice elevilor tema discutată, din calculator direct la televizor, este clar prezentat subiectul, ceea ce este foarte accesibil pentru elevi, reușind astfel să asimileze un volum mai mare de informații, la un nivel mai înalt.

 

De ce ați beneficiat în cadrul proiectului?

  • Inițial nu am avut utilaj, iar astăzi datorită proiectului ne bucurăm de printer, televizor, 15 laptop-uri și mobilier, în sumă totală de 162 mii de lei. Plus la aceasta am reușit să achiziționăm o bază de date 1C contabilitate, în valoare de circa 30 mii de lei, astfel elevii pot lucra la computere fiecare, și pot învăța mai ușor contabilitatea.

În ce domenii sunt instruiți elevii?

  • Elevii au posibilitatea să facă la noi cursuri de contabilitate, bucătari, barman, chelner, frizeri, cusătorese. Ne străduim să oferim tinerilor, posibilitatea să se afirme, dacă nu au posibilitatea să facă alte studii, sau le oferim o a doua profesie. În plus, elevii sunt instruți în domeniul antreprenoriatului, ca în viitor să-și poată dezvolta singuri propria afacere. Am primit toate aprobările pentru planurile de învățământ din partea Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Finanțelor. În viitor  vom participa la achizițiile  publice desfășurate de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, și sperăm că vom putea instrui tinerii ca în viitor să-și găsească un loc de muncă.Iar pentru a oferi posibilități  de dezvoltare mai multor tineri, antreprenoarea Galina Ciobanu nu se oprește aici. În curînd Elutim-Progres își va extinde aria de activitate și deschide două filiale în raioanele învecinate Drochia și Florești.

 

Irina Revenco, or.Soroca, contabilă, antreprenoare

Am decis să deschidem un magazin de draperii, am făcut un nou pas. Odată ce am deschis propria afacere, am înțeles că trebuie să cunosc situația firmei. Astfel, din necesitate am decis să fac cursuri de contabilitate. Actualmente sunt la curent cu tot ce se întîmplă în firma mea, sunt contabil, iar dacă pe parcurs mai intervin careva neclarități în ceea ce fac, pentru că sunt încă la început de cale, mă bucur de suținerea doamnei Galina, care îmi oferă consultanță și sfaturi ori de cîte ori am nevoie. Ne bucurăm că avem clienți și suntem recunoscători pentru posibilitatea care am avut-o de a face aceste cursuri în oraș la noi.

 

Olesea Lupașcu, or.Soroca, contabilă

Mi-am făcut studiile la Colegiul Pedagogic, am activat 3 ani în acest domeniu, după care am crescut copilul. Ulterior am decis ă fac o schimbare în viața mea și anume o profesie nouă, astfel am făcut cursuri de contabilitate la Elutim-Progres, timp de 6 luni. Acum am un loc nou de muncă, îmi place ceea ce fac, e ceea ce mi-am dorit. Sunt bucuroasă că am reușit să mă realizez.

 

Renata, or.Soroca, antreprenoare

Aceste cursuri pentru mine au fost o posibilitate de a-mi gestiona singură firma, în acest timp reușind să economisesc bani și acaparând noi cunoștințe în domeniul economiei. Dacă anterior lucra altcineva în firma mea, acum eu singură îmi pot gestiona activitatea.

 

 

Elena Struța, s. Schineni, frizer

Întotdeauna am visat să lucrez în domeniu frumuseții, dar fiind adolescentă nu m-am decis să merg la niște cursuri în acest sens, sau la Școala Profesională și am plecat la universitate. Însă cînd am văzut mai tîrziu că nu este posibilitate la noi în țară să lucrezi pe specialitate, am decis să fac cursuri de frizer. Am aflat de aceste cursuri și nu am ezitat. Acum pot spune că sunt mulțumită de ceea ce fac, am început de curând să am și un mic venit al meu, nu mai este nevoie să-mi trimită soțul de la Moscova bani pentru cheltuielile zilnice.

 

Olga Panait, s.Nimereuca, frizer

Am învățat timp de patru luni, iar acum două luni facem stagiul de practică. Îmi place mult să fac coafuri, deaceea m-am decis că trebuie să învăț. Și nu mă opresc aici, vreau să lucrez în acest domeniu, mai ales că într-o astfel de profesie ești mereu în căutare. Fiecare coafură este o imaginație a frizerului. Urmează în curând să avem examene, am emoții desigur, dar am încredere în mine și știu că îl voi susține cu brio.

 

 

 

 

 

Natalia Chiriliuc, or.Soroca, bucătar

Am finisat cursurile de bucătar și m-am angajat la serviciu la RomLenTur. Pînă acum nu am mai reușit să lucrez, deoarece am patru copii și o perioadă lungă de timp am fost în cencediu de maternitate. Acum copii au mai crescut un pic, și la 32 de ani am mers să fac studii. Sunt foarte mulțumită de munca pe care o fac, dar cel mai important este faptul că am spre ce tinde, vreau în viitor să devin bucătar-șef.

 

Adriana Cemortan, s. Baxani, elevă

Actualmente suntem la ora de antreprenoriat. Sunt niște cursuri foarte binevenite mai ales pentru cei mai în vîrstă, care au copii acasă, cei care nu au avut oportunități anterior să facă studii. Suntem recunoscători pentru faptul că avem posibilități de a ne încadra în domeniul de activitate profesională, pentru că doar cel care nu dorește nu face studii. Am mai fost plecată peste hotare, am stat cu copiii un timp acasă, dar am simțit nevoia de a mă manifesta ca profesionist într-un oarecare domeniu, deaceea am decis să mă formez profesional.

 

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.