Un complex sportiv deschis în regiunea Soroca Nouă

0
1786

Astăzi, în sectorul Soroca Nouă a fost inaugurat un complex sportiv care face parte din programul național de reabilitare a infrastructurii sportive. La eveniment a participat președintele țării, Igor Dodon, primarul municipiului Victor Său, viceprimarul Mihai Grabciuc, Aliona Pelipețcaia, președinta Organizației Teritoriale a Partidului Socialiștior și consilier municipal și raional, aleși locali, locatari și mulți copii. Complexul sportiv include un teren unde copii și tinerii pot juca fotbal, baschet sau volei, instalații pentru fitness și un teren de joacă pentru copii. Lucrările de amenajare a terenului sportiv și a terenului de joacă pentru copii au fost efectuate cu suportul  Fundației “Din suflet”, a primei doamne, Galina Dodon. Lucrările se estimează la 800 mii de lei.

În timpul lucrărilor, un grup de membri ai Partidului Socialiștilor, împreună cu președintele organizației teritoriale, Aliona Pelipețchi, susținuți de mai mulți locatari au evacuat tot gunoiul și au amenajat spațiul din jurul terenului.

  • Unul din scopul Partidului Socialiștilor este comunicarea. În acest sens, un grup de cetățeni din regiunea Soroca Nouă, au vorbit despre problema existentă și anume starea deplorabilă în care se află stadionul și lipsa condițiilor de joacă pentru copii. I-am invitat la dialog, le-am propus soluția și astăzi vedem cum pe acest loc  a prins viață, avem un teren sportiv și un teren de joacă pentru cei mici. Ne-am mobilizat  și am organizat o zi sanitară, la care au participat și locatarii, cărora le mulțumesc frumos, cu un suport a venit și primăria orașului, și anume transportul pentru evacuarea gunoiului,- a menționat Aliona Pelipețchi, președinte PSRM Soroca.

Președintele RM, Igor Dodon a specificat  importanța creării condițiilor favorabile pentru tineri și copii, care în continuare vor avea un loc sigur pentru joacă și pentru sport.

  • Mi-am exprimat speranța că acest teren sportiv va deveni o atracție pentru toți locuitorii orașului. Am reiterat faptul că practicarea sportului oferă multiple beneficii pentru sănătate, dar și oportunitatea de a socializa. Anume din aceste considerente voi depune și în continuare eforturi astfel ca cetățenii țări să aibă posibilitatea să practice sportul. Amintesc, că în toamna anului trecut am lansat un proiect național de construcție a 300 de complexuri sportive în localitățile din țară, predominant în zonele rurale. Zeci de complexuri sînt date în exploatare, se află în proces de proiectare sau de construcție,- a precizat președintele țării.

Programul respectiv se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova, în cadrul Campaniei Naționale ”Iubesc Moldova” și în parteneriat cu Fundația de Binefacere a Primei Doamne ”Din Suflet”.

 Amintim, că acum cîteva luni redacția Ziarului Nostru a publicat o scrisoare de la un grup de cetățeni de pe strada Dimitrie Cantemir 20, din regiunea Soroca Nouă. Prin care localnicii și-au exprimat dorința și necesitatea de a avea un spațiu amenajat pentru joacă și odihnă în curtea casei, care la moment era într-o stare dezastruoasă. Locatarii blocurilor din regiune au încercat singuri să-și întrețină terenul, însă ar fost nevoie de o sumă prea mare ca acesta să fie reamenajat conform normelor. Mamele cu copiii mici s-au plîns că terenul de joacă a copiilor nu este delimitat de drum, lucru care prezenta pericol pentru micuți.

      Consilierii municipali s-au autosesizat referitor la apelul locatarilor din cartierul Soroca Nouă. Pentru a realiza doleanțele locuitorilor din această regiune, Aliona Pelipețcaia, a găsit o soluție, făcând referire la partidul din care face parte, și anume găsind susținere financiară de la Partidul Socialiștilor. Mulțumiți că doleanțele lor au fost auzite, oamenii au fost deschiși și activi în cadrul discuțiilor, aceștia venind cu noi idei și propuneri. Pentru a demonstra că întradevăr își doresc schimbări în zona în care trăiesc, localnicii, au început a colecta și semnături în acest sens, astfel doar într-o zi s-au colectat peste o sută de semnături. Deși inițial au fost uimiți că cineva a reacționat la mesajul lor, pe parcursul întîlnirii cu consiliera Aliona Pelipețcaia, mai mulți cetățeni s-au oferit ca voluntari, mulțumindu-i acesteia pentru implicare și receptivitate. 

Vedeți mai jos câteva fotografii cu terenul înainte de a fi amenajat.

Publicitate Politică

PUBLICITATE