A fost publicat raportul Examene și Evaluări Naționale 2018

0
53
Foto:a1.ro

Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a prezentat în cadrul ședinței Comisiei Naționale de Examene, raportul Examene și Evaluări Naționale 2018. În cadrul întrunirii, membrii Comisiei Naționale de Examene au luat act de rezultatele elevilor în cadrul examenelor naționale, sesiunea 2018. Totodată, a fost analizată și evoluția rezultatelor de la examenul de bacalaureat în ultimii ani. Principalele elemente care au fost scoase în evidență în cadrul discuțiilor despre rezultatele examenului de bacalaureat au fost următoarele:

Rata de promovare a examenului de bacalaureat, pentru candidații din licee, s-a majorat constant în ultimii ani. În sesiunea din anul curent această rată este 92,72%, fiind cu 1,2 puncte procentuale mai mare decât rata respectivă din anul trecut și cu 21 de puncte procentuale mai mare decât rata respectivă din anul 2014.

Rata de promovare a examenului de bacalaureat s-a majorat atât pentru elevii de la profilul real, cât și pentru cei de la profilul umanist. De asemenea, în ultimii ani, se atestă o creștere a ratei de promovare a examenului de bacalaureat atât pentru elevii din mediul urban, cât și pentru cei din mediul rural. Numărul liceelor în care rata de promovare a examenului de bacalaureat este 100% s-a majorat, față de anul 2014, de peste 4 ori fiind egal în acest an cu 106. Dacă anul trecut fiecare al patrulea liceu din țară a înregistrat rata de promovare 100%, atunci în acest an o astfel de rată a fost înregistrată în fiecare al treilea liceu. Media la examenul de bacalaureat, pentru absolvenții din licee, s-a majorat constant în ultimii ani, atât pentru elevii de la profilul real, cât și pentru cei de la profilul umanist. Media de la examen a crescut atât pentru elevii din mediul urban, cât și pentru cei din mediul rural.

În acest an 55 de licee au înregistrat rata de promovare a examenului de Bacalaureat 100% și o medie mai mare sau egală cu 7.00 la examenul de bacalaureat. Numărul de licee cu o astfel de performanță s-a mărit, comparativ cu anul 2014, de 5 ori.

 

 

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.