O stradă din Buzău se va numi Soroca. Și sorocenii și-ar putea exprima recunoștința prin –Faleza Buzăului

0
711

Relațiile de colaborare și înfrățire între orașele Buzău și Soroca sunt tot mai stânse. Recent primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a anunțat că o stradă din municipiul Buzău se va numi Soroca, scrie buzaumedia.ro.

  • În penultima ședință de Consiliu Local Buzău, cu acest prilej, am inaugurat și această parcare din față și am creat și aici un mic parc-parcare. Această stradă se împărțise în trei. Două nu mai aveau legătură cu strada inițială, care s-a numit Nicu Constantinescu. Și atunci o bucată se va numi Soroca, ce va da în Bulevardul Unirii. Sper la rândul lor, cei din Soroca să dea și ei, pentru că am finanțat refacerea falezei din fața cetății…noi ne facem datoria acolo, pentru că o asemenea cetate cu o asemenea semnificație trebuia să aibă și o alee, o faleză deosebită în fața ei…, – a menționat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Solicitat de Ziarul Nostru, primarul municipiului Soroca, Victor Său, a declarat că urmează să fie efectuate audieri publice, pentru a  pentru a numi o porțiune a străzii Petru Rareș, din fața cetății, reparată cu suportul buzoienilor –Faleza Buzăului. Iar ulterior subiectul urmează să fie propus spre examinare  în cadrul ședinței Consiliului Municipal.

  • Ar fi un gest frumos din partea sorocenilor, în semn de mulțumire și recunoștință pentru sprijinul acordat la reabilitarea falezei în preajma Cetății Soroca, – a mai menționat primarul municipiului Soroca, Victor Său.Amintim că Consiliul Municipal Buzău a  adoptat proiectul de hotărâre privind cofinanțarea, cu suma de 100.000 de euro, de către Primăria Buzău, a proiectului de investiții derulat de Consiliul Municipal Soroca, care vizează reconstrucția falezei râului Nistru, din preajma Cetății Soroca.

Acordul de Înfrățire şi Cooperare între municipiul Buzău, din România şi municipiul Soroca,  a fost semnat pe 18 decembrie 2017.

PUBLICITATE