Deschiderea Centrului Raional pentru Elevii Capabili de Performață

0
449

Elevii capabili de performanță din raionul Soroca vor beneficia de pregătire suplimentară în cadrul Centrului raional pentru Elevii Capabili de Performață, care are drept scop promovarea şi sprijinirea dezvoltării elevilor.  Centrul este o unitate educaţională – parte integrantă a sistemului de învăţământ raional, care realizează activităţi complementare procesului educațional. Potrivit directoarei centrului, Rodica Tinerelu, grupele au fost deja constituite, iar elevii și profesorii au fost selectați în baza rezultatelor obținute.

  • Au fost constituite 35 grupe de performanță,  circa 420 elevi, selectați pe discipline și categorii de vârstă, ținând  cont de cererea elevilor,  dar și  de rezultatele școlare ale acestora. În cadrul centrului activează 30 profesori, considerați cei mai rezultativi, în baza performanțelor profesionale înregistrate și cei care manifestă interes constant față de pregătirea de performanță a elevilor, – susține directoarea centrului.

Lecțiile au loc în afara orelor de studii și sunt accesibile atât pentru elevii din oraș, cât și pentru cei din sate.

  • Pregătirea elevilor capabili de performanță se desfășoară în timpul anului școlar, fără  a perturba orarul de activitate a instituțiilor de învățământ, în orele de după program, în zile  de sâmbătă,  și pe durata vacanțelor. Instruirea în Centrul Raional pentru Elevii Capabili de Performanță este gratuită. De activitățile centrului pot beneficia elevii din raionul Soroca (atât mediul rural cât și urban). Elevii din raion sunt transportați la CRECP cu transportul școlar, gratuit.  Lecțiile  se desfășoară  în cadrul IP LT ”C. Stere”, din or. Soroca, datorită directorului  Baș Vasile, care oferă spațiu bine amenajat, căldură, lumină, echipament modern și materiale didactice profesorilor și elevilor, pentru realizarea activităților centrului, – mai adaugă Rodica Tinerelu, directoarea Centrul Raional pentru Elevii Capabili de Performață.

CRECP are funcția de identificare, pregătire, stimulare și valorificare a potențialului și creativității copiilor și tinerilor capabili de performanțe înalte. Centrul Raional pentru Elevii Capabili de Performanță a fost fondat de către Consiliul Raional Soroca, grație președintelui raionului Ghenadie Muntean și datorită votului unanim al consilierilor raionali, la inițiativa Direcției Învățământ și a consiliului elevilor.

Foto: Direcția Învățământ Soroca

La evenimentul de inaugurarea centrului au fost prezenți președintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean, Angela Mușenco, șef adjunct a Direcției Învățământ Soroca, consilieri raionali, elevi, profesori și părinți.

Foto: Direcția Învățământ Soroca

 

PUBLICITATE