Biserica din satul Hârtop, resfințită după reparație

0
599

O sărbătoare de suflet au trăit enoriașiii din satul Hîrtop, raionul Florești. În localitate a fost resfințit locașul sfânt, care acum jumătate de an în urmă a suferit  un incendiu, în rezultatul căruia toate obiectele de cult au fost arse.

Resfințirea bisericii „Nașterea Maicii Domnului” a fost oficiată de ÎPS Mitropolit Vladimir, împreună cu un sobor de preoți, în frunte cu protopopul raionului Florești, Ilie Munteanu,  părintele secretar mitropolitan Vadim Cheibaș și preotul paroh, Serghei Boldirescu. Odată cu resfințirea locașului după lucrările de renovare, ÎPS Mitropolit Vladimir a binecuvântat după Sfânta Liturghie și noua cantină socială a parohiei, care are o capacitate de o sută de locuri, dar și muzeul parohial.

În cei 15 ani de păstorire a acestei comunități, parohul bisericii, a inițiat diferite proiectele menite să ajute oamenii din localitate. Astfel, preotul oferă burse pentru cei mai buni elevi, organizează prânzuri pentru enoriaşi după fiecare slujbă și ajută vârstnicii din sat. Tot în cadrul Bisericii, Părintele organizează și cercuri de creaţie pentru copii, unde adolescenţii învaţă să brodeze şi chiar să ţese covoare tradiționale. De asemenea, parohul a organizat și o echipă de tineri voluntari, care împart hrană familiilor defavorizate şi îi ajută prin gospodărie.

Pentru merite deosebite și munca sârguincioasă depusă la reabilitarea sfântului locaș, parohul bisericii, Sergiu Boldorescu a fost decorat de ÎPS Vladimir cu ordinul Binecredinciosul Voievod „Ștefan cel Mare și Sfânt”, gradul II.

Totodată ÎPS Mitropolit Vladimir a decorat mai mulți ctitori și binefăcători ai parohiei, printre care și deputatul Eugen Nichiforciuc, ctitorul principal al lucrărilor de refacere a sfântului locaș.

La serviciul divin fost prezente autoritățile publice centrale și locale, ctitori și credincioși care au contribuit la renovarea bisericii.

PUBLICITATE