Performanță pentru Moldova. Luptătorul Victor Ciobanu a devenit vicecampion mondial

0
121

Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a cucerit medalia de argint la Campionatului Mondial de la Budapesta. Sportivul, născut în satul Vărvăreuca, raionul Floreşti, a obținut 4 victorii în limitele categoriei de greutate 60 kg. Ciobanu l-a învins în calificări pe maghiarul Erik Torba, în optimi s-a impus în faţa lui Etienne Kinsinger din Germania, în sferturi a trecut de chinezul Sailike Walihan, iar în semifinale l-a eliminat pe Kristian Fris din Serbia.

Luptătorul moldovean a cucerit prima medalie pentru Moldova de la un Campionat Mondial de seniori la lupte greco-romane în ultimii 20 de ani.

Pentru succesele remarcabile înregistrate, precum și pentru promovarea imaginii Republicii Moldova pe arena sportivă internațională, Monica Babuc a acordat luptătorului Victor Ciobanu și antrenorului Mihail Cucul diploma de onoare a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Totodată, pentru performanţele obţinute la Campionatul Mondial de Lupte, sportivul și antrenorul acestuia vor beneficia de premii în valoare de 120 000 MDL fiecare.
În 2014, Victor Ciobanu a cucerit prima medalie pentru Moldova la Europenele de lupte greco-romane după o pauză de 18 ani. În Finlanda, el s-a ales cu medalia de argint.

 

PUBLICITATE