Sorocenii printre laureaţii Festivalului-concurs internaţional „A ruginit frunza din vii”

0
131
Corul de copii „Belcanto”, dirijor Ludmila Samarin

În această lună a avut loc el mai important eveniment coral al anului. În perioada 18-21 octombrie, în cinci locații diferite din Chișinău, s-a desfășurat cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional „A ruginit frunza din vii”. La festival au concurat 22 de coruri de copii, de tineret,  mixte, coruri de cameră şi ansambluri vocale, în total circa 600 de interpreți din 11 țări – Macedonia, Rusia, Ungaria, Bulgaria, Letonia, Italia, Polonia, R. Moldova, România, Spania și Ucraina.

În cadrul concursului au participat și două formații corale din Soroca, corul de copii „Belcanto”, dirijor Ludmila Samarin și corul de Tineret „Ariozo”, dirijor Raisa Berbeci.

Corul de Tineret „Ariozo”, dirijor Raisa Berbeci.

Astfel, în rezultatul concursului, corul  ”Belcanto” a fost premiat cu diploma de aur  la categoria coruri de copii, iar corul „Ariozo” a obținut diploma de argint la categoria coruri de tineret.Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Muzical-Corală în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Fundaţia Est-Europeană prin intermediul fondurilor oferite de Guvernul Suediei şi Ministerul suedez de Externe, Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, Mitropolia Moldovei, Primăria municipiului Chișinău şi alte instituţii.

 

 

 

PUBLICITATE