A fost lansată a III- a ediție a Concursului naţional de desene pentru copii „Migrația prin ochii copiilor”

0
196

Copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 19 ani sunt invitaţi să participe la concursul naţional de desene cu tematica ”Migrația  prin ochii copiilor”, care se va desfășura în perioada 1 noiembrie- 30 noiembrie 2018.

Concursul, aflat la cea de-a treia ediție, este organizat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație și are drept scop asigurarea unei comunicări dintre copiii cu părinții plecați peste hotare și autorități, pentru a identifica necesitățile acestora și noile modele de intervenție prin politici publice.

Totodată, cele mai inovative idei prezentate vor servi la identificarea unor măsuri de diminuare a efectelor negative ale fenomenului migrației.

Desenele vor fi transmise prin intermediul poștei la adresa MD-2009, Chişinău, str. Vasile Alecsandri 2 sau în variantă scanată la adresa electronică anastasia.zaharia@msmps.gov.md până la data de 30 noiembrie 2018. Cele mai ingenioase și originale desene vor fi prezentate la ceremonia de premiere a câștigătorilor, care va avea loc în data de 18 decembrie 2018. Cu susținerea partenerilor vor fi oferite diplome de participare și premii.

Condiții de participare:

  • La concurs pot participa elevii din școlile și liceele de pe întreg teritoriul țării, de pe ambele maluri ale Nistrului;
  • Un copil poate prezenta doar o singură lucrare;
  • Lucrarea prezentată la concurs va fi de mărimea A4 sau A3;
  • Participanții la concurs vor elabora lucrările lor, folosind tehnici sau materiale după propria alegere (creion simplu/colorat, acuarele, guașe, colaj, tehnici grafice etc.);
  • Autorii desenelor sunt rugați să menţioneze următoarele informaţii: numele, prenumele, vârsta, clasa, instituţia, localitatea;
  • Lucrările participanților vor fi prezentate în original și nu vor fi întoarse autorilor. Organizatorii vor utiliza aceste desene în materialele lor de vizibilitate și rapoarte.

Desenele vor fi evaluate de către reprezentanții MSMPS și OIM în baza următoarelor criterii:

  • Redarea tematicii concursului ”Migrația”;
  • Originalitatea și creativitatea lucrărilor;
  • Aspectul estetic al lucrărilor.

Fiecare copil are dreptul să fie auzit și apreciat! Participă și tu, premiul tău te așteaptă!

Data limită: 30 noiembrie 2018

 

PUBLICITATE