Condiții sanitare mai bune pentru copiii

0
277

Grădinița nr.13 din municipiul Soroca are acum o  bucătăriei modernă și un punct medical renovat. Lucrările  de reparație au fost realizate prin intermediul Biroului de  Cooperare Militară a Ambasadei SUA în parteneriat cu Primăria Soroca. Recent a avut loc festivitatea de inaugurare a încăperilor. Atât angajații instituției, cît și părinții sunt bucuroși că de acum încolo copii vor fi alimentați și consultați în condiții mult mai bune.

  • Sunt bucuroasă când văd că se investește în viitorul copiilor, astfel ei vor crește mai sănătoși și mai educați, – a spus Marina, mama unui copil.
  • În condiții bune este mult mai ușor de lucrat. Acum bucătarii vor veni cu o dispoziție mai bună la muncă și vor face cea mai gustoasă mâncare pentru copii noștri,- a menționat Natalia, un alt părinte. În instituție a fost deschisă și o nouă grupă, astfel având posilitatea mai mulți copii să frecventeze grădinița.
  • În timp ce s-a implimentat proiectul a fost deschisă o grupă pentru copii de vârstă preșcolară, iar acum merg lucrările pentru dechiderea următoarei grupe de vârstă, a – precizat Asea Cojuhari, directoare Grădinița Nr.13 Soroca.
  • Copii beneficiază de cele mai bune condiții pentru pregătirea unei mîncări bune. Eu mulțumesc consiliului orășenesc, care a venit cu o cobtribuție la acest proiect de 500 mii le, astfel a fost reparată încă o grupă care va fi deschisă în anul 2019. Părinții trebuie să fie pe pace căci copii sunt pe mîini bune, – a accentuat Victor Său, primarul municipiului Soroca. Cei prezenți au mers împreună prin instituție pentru a vedea rezultatul lucrărilor efectuate. Astfel,  autoritățile, alături de angajați au vizitat bucătăria, spațiile de păstrare și prelucrare a produselor alimentare, punctul medical și blocul sanitar adiacent. Renovarea încăperilor grădiniței, fac parte dintr-o serie mai mare de proiecte din cadrul Programului de Instalații Sanitare Rurale în toată Republica Moldova.În cadrul evenimentului șeful Biroului Cooperare Militară, Maiorul Edward Salazar, a subliniat importanța creării condițiilor pentru copiii în instituții. Statele Unite ale Americii a venit cu o contribuție de  43 mii dolari pentru reparția și dotarea instituției cu utilajul necesar, iar Primăria Soroca a alocat 500 mii lei pentru deschiderea grupei.Instituția preșcolară nr.13 din Soroca este frecventată de peste 200 de copii, dintre aceștia aproximativ 50  sunt copii cu nevoi speciale.

Posted by Ziarul Nostru on Friday, October 19, 2018

PUBLICITATE