Cea mai frumoasă activitate e cea făcută cu dragoste

0
294

Programul – pilot „Femei în Afaceri” a fost aprobat prin Hotărâre de Guvern în septembrie 2016. Programul este destinat femeilor care planifică să-și inițieze sau să extindă afacerile, în special în zonele rurale și acordă suportul pentru femeile antreprenoare la 3 etape diferite de dezvoltare a afacerii:

  • Doritoare de a-și lansa o afacere;
  • Întreprinderi nou create și administrate de către femei;
  • Companii în creștere, fondate și gestionate de femei.

Svetlana Zeru din orașul Soroca a avut o pasiune de cînd se ține minte – să confecționeze haine pentru bebeluși. Nu s-a gîndit la început ca acest hobby  să devină ceva mai mult decât o simplă vocație, însă cu timpul, datorită inițiativei, muncii și insistenței pe care și-a propus-o, Svetlana, reușește să inițieze o afacere. Iar pentru că face ceea ce iubeşte şi iubeşte ceea ce face, astăzi privește cu încredere  în viitor și dorește să-și lărgească activitatea, pentru a avea o mică fabrică de hăinuțe pentru copii.

  • Coasem costume, seturi de hăinuțe, căciulițe, pantaloni, rochițe, pijamale, body, etc. Hainuțele pentru copii nou născuți, bebeluși sunt realizate din cele mai bune materiale, din bumbac si țesături naturale, care asigură bebelușului confort și reduce la minim riscul de iritații.Realizează producția în diverse regiuni din țară, iar datorită producției calitative și accesibile, modelelor cu un design modern, astăzi, antreprenoarea se bucură de clienți permanenți.
  • La început ne era mai greu, ca în orice lucru nou pe care îl pornești, însă cu timpul am găsit soluții la orice problemă. Materia primă o cumpărăm de la furnizori, angro, din Turcia și China. Vindem angro la o piață din Chișinău și totodată am căutat clienți în diverse regiuni ale țării. Acum avem o bază de clienți permanenți cărora le vindem producția. Ca în orice activitate, cel mai mult contează calitatea și prețul. Lucrăm mult la imaginea noastră și în scurt timp vom avea și un site, un brand al nostru, vrem cu timpul să ne creăm un nume pe piață.

Recent a beneficiat și de un grant în valoare de 145 de mii de lei prin programul guvernamental „Femei în Afaceri”, gestionat Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). Din banii obținuți și-a cumpărat utilajul necesar.

  • Am avut marele noroc să fiu rezident al Incubatorului de Afaceri din Soroca. Aici am participat în cadrul programului de studiu „Femei în Afaceri”, iar ulterior am câștigat și proiectul. O parte din bani au fost direcționați pentru procurarea utilajului și anume o mașină de brodat, iar restul pentru servicii de dezvoltarea afacerii: cercetare, consultanță și promovare. Servicii care m-au ajutat foarte mult în ceea ce fac. Alături de Svetlana mai lucrează și câțiva angajați, însă pe viitor femeia planifică să angajeze circa 12 persoane.
  • Ne dorim să mărim capacitatea de muncă, să putem realiza marfa noastră în cantități mai mari în țară și de ce nu peste hotarele ei.

Svetlana Zeru este convinsă în orice afacere, cel mai mai important lucru este să nu lași mâinile în jos la orice greutate, pentru că doar astfel, reușești să realizezi ceva cu adevărat.

PUBLICITATE