„Prin fotbal să creştem sănătoşi” lansarea proiectului la Grădinița nr.13

0
77

Al doilea an consecutiv, copii de la grădinița nr.13 din Soroca sunt implicați în activități sportive și învață să joace fotbal. Astfel, la data de 3 octombrie curent, pe terenul din preajma grădiniței a avut loc lansarea proiectului „Prin fotbal să creștem sănătoși”. Activitatea s-a desfășurat sub genericul „Vino cu mine, grădinița e și pentru tine!”.Grădinița a fost dotată cu echipament sportiv pentru copii în sumă totală de 33 mii de lei (maiouri, mingi de fotbal, conuri, mici și mari, bariere, porți pentru fotbal, etc). Până la finele anului în cadrul proiectului în instituție se vor desfășura peste 20 de activități.  Inițiatorii și partenerii proiectului susțin că este foarte important ca abilitățile sportive ale copiilor să fie dezvoltate încă din grădiniță.

-În proiect sunt incluși toți copiii din instituție, indiferent fetiță sau băiat, cu unele deficiențe de sănătate, toți copiii i-au parte. Activitatea din instituție este statică și astfel,  încercăm să călim sănătatea copiilor, motricitatea lor și lucrul în echipă, a precizat Asea Cojuhari, directoarea grădiniței nr.13.

– Scopul acestui proiect este educația copiilor în spiritul valorilor sportive. Toți copii care participă în acest program, sunt incluși într-o bază de date a FMF, iar peste câțiva ani se va face un studiu pentru a vedea cum și-au dezvoltat ei aptitudinile și la ce nivel au ajuns, a mai menționat Andrei Jîtniuc, secretar general Asociaţia de Fotbal din Soroca.

Pe lîngă dezvoltarea  calităților fizice, copii mai sunt antrenați și în diferite activități care dezvoltă calitățile psihosociale ale micuților.  Proiectul „Prin fotbal să creştem sănătoşi” este implementat de FMF pe întreg teritoriul Republicii Moldova şi îşi propune desfăşurarea săptămânală a activităţilor în  instituţiile preşcolare. În acelaşi timp, un rol important în dezvoltarea proiectului îl are implicarea activă în manifestările preconizate a părinţilor și bunicilor.

PUBLICITATE