Cânepă printre rânduri de porumb

0
411

Ofițerii Direcției ”Nord ” a INI , au depistat pe un lot de pământ,   cu o suprafață de aproximativ 100 hectare, în extravelanul satelor Alexeevca – Rădulenii Noi,  raionul Florești,  248 plante asemănătoare cu cânepă, cultivate printre rândurile de porumb.

Ca urmare a cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit că terenul agricol este bine prelucrat, iar plantele de cânepă bine îngrijite și delimitate de rândurile de porumb în 17 parcele. Tufele de cânepă au fost smulse și ridicate pentru a fi supuse expertizei specializate.

Dacă firele de cânepă ajungeau la maturitate, traficanţii de droguri urmau să obţină un profit de aproximativ 1.250.000 de lei, din comercializarea marijuanei pe piaţa neagră,  astfel, un gram de marijuana  fiind vândut la prețul de 50 lei.

La moment, se întreprind acțiuni  în  vederea identificării  persoanelor implicate în plantarea cânepei.  Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de asemenea infracțiune  riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

PUBLICITATE