La Hram – cu realizări

0
140

Hramul la noi în sat nu e doar o sărbătoare, când mergem la biserică, primim oaspeţi, organizăm petreceri şi distracţii. Hramul este o zi când facem unele totaluri ale activităţilor desfăşurate pe parcursul anului şi raportăm sătenilor despre rezultatele înregistrate.

Şi de data aceasta am avut ce spune. Am făcut în varianta albă 6 drumuri cu o lungime totală de trei kilometri. Pentru executarea lucrărilor au fost utilizaţi banii alocaţi din fondul rutier – 186 de mii de lei, plus 172 de mii din bugetul local. Iar SRL „Magistrala-Nord” din Drochia, director Ion Răilean, din economiile acumulate de la licitaţie, a îndeplinit suplimentar lucrări în valoare de 67 de mii de lei.

Conform programului „Drumuri bune pentru Moldova”, la noi în sat au fost calitativ asfaltate 2 străzi ce leagă centrul localităţii cu traseul Chetrosu-Cubolta. Aceste lucrări valorează 1 milion 460 mii de lei. La implementarea acestui proiect substanţial a contribuit deputatul în parlamentul Republicii Moldova Corneliu Padnevici.

Încă un cadou sătenilor către ziua Hramului a fost punerea în funcţiune a reţelei de iluminare stradală. Pe mai multe drumuri, inclusiv strada centrală cu o lungime de 3 kilometri, au fost instalate 100 de becuri de tipul LED. Banii pentru consumul de energie electrică la iluminarea stradală îl achită primăria.

Având aceste comodităţi, am mai dus tratative pentru a deschide o rută de autobuz Drochia-Hăsnăşenii Mari, ce va asigura transportarea pasagerilor pe acest itinerar de 3 ori pe zi.

Valeriu Varmari,  primarul satului Hăsnăşenii Mari, Drochia

PUBLICITATE