Poliția îndeamnă cetățenii să facă voluntariat!

0
283

În contextul ,,Săptămânii Naționale a Voluntariatului 2018”, în incita gimnaziului ,,Al.Lupașcu” din comuna Volovița, raionul Soroca, s-a organizat o șezătoare cu tematica “Meșteșuguri populare și provarea tradițiilor naționale locale”. Activitatea a fost desfășurată de Inspectoratul de Poliție Soroca în comun cu APL Volovița.

În cadrul evenimentului ansamblul “Frunze de dor”, a prezentat publicului mai multe tradiții păstrate  cu sfințenie atît de cei vîrstnici, cât și de cei mai mici din localitate. Totodată  angajații poliției i-au îndemnat pe cei prezenți să li se alăture polițiștilor în acțiunile de voluntariat și i-au informat cît este de important să participe în activitățile de voluntariat organizate de poliție și nu doar, și să aducă beneficii societății în care trăiesc. La eveniment au participat bunicii grijulii ai AO ,,Bunicii Grijulii,, Soroca, nepoțeii grijulii și liderii sectoarelor ,,Supraveghere de Vecinătate”.

În cadrul evenimentului festiv șeful adjunct, al IP Soroca, comisar principal Dumitru Batog, a înmînat certificate de voluntar celor mai activi voluntari care fac parte din proiectul ,,Bunici Grijuli” și ,,Supraveghere de Vecinătate”. Totodată angajații Inspectoratului de Poliție Soroca au menționat că contribuţia voluntarilor o resimte atât organizaţia în care ei activează, prietenii voluntarilor, comunitatea din care provin, cât şi societatea în întregime și au transmis celor prezenți mesajul că „dacă vrem sa trăim într-o lume mai bună, trebuie să contribuim la crearea ei”.

PUBLICITATE