La Drochia a demarat cu succes Campania Națională ”Hai, Moldova!”

0
67

În ziua de 15 septembrie, de Ziua Globală a Curățeniei, peste 500 de voluntari, funcționari, angajați, tineri  din orașul Drochia, au participat la Campania ”Hai, Moldova!”

A fost o acțiune civică de proporții, avînd un scop nobil – de a face orașul mai curat, pentru un mediu protejat și sănătos. Participanții drochieni au fost solidari cu cetățenii din cele 150 de țări participante, pentru a lupta cu problema globală a gunoiului, în cadrul Campaniei Naționale ”Hai, Moldova!”

La acțiune au participat activ echipa Consiliului raional Drochia, ghidați de vicepreședinții raionului Vitalie Josanu și Igor Grozavu, care împreună cu colectivul Centrului de Poștă Drochia, au efectuat lucrări de salubrizare pe terenul aferent Consiliului și Piața Independenței. S-au alăturat campaniei și primăria orașului Drochia, primar Nina Cereteu,  Gospodăria Comunală, angajații  Companiei Click Com, tinerii Liceului rus nr.3, Clubului sportiv ”Vulturi”, Clubului ”Gym Box”, Colegiului de Studii Integrate,angajații Stației de Salvare a Lacului orășenesc, colaboratorii IP Drochia, voluntari BPR ”Iulian Filip” – ”Tineret în acțiune”,simpli locuitori ai orașului, dar și primării din localitățile raionului. Grație impicării active a participanților la campanie, timp de cîteva ore  parcul central și parcul din preajma Lacului orășenesc, Parcul din preajma gimnaziului Nr. 2 din oraș și parcul din regiunea Policlinicii  s-au transformat în zone de odihnă curate și îngrijite. Spațiile verzi din Drochia, dar și alte localități din raion, au fost  eliberate de tone de gunoi.

”Aducem sincere mulțumiri celor, care nu au rămas indiferenți apelului nostru și s-au implicat într-un eveniment atît de necesar și util,- a menționat coordonatorul local al Campaniei Naționale ”Hai, Moldova!”, Nicolae Cojocaru,- Pentru a trăi într-un mediu curat, este nevoie de contribuția, responsabilitatea  și atitudinea fiecăriu cetățean”.

Această Campanie a fost inițiată în cadrul Mișcării Globale – Ziua Mondială a Curățeniei, în Estonia încă în anul 2008, fiind susținută de 100 țări din lume.  Republica Moldova s-a alăturat acestui proiect social grandios de Ziua Mondială a Curățeniei Let’s Do It! World  din 2011, fiind părtaș activ al Campaniei de 4 ani.  Au contribuit la acțiunile de salubrizare circa 100 mii de voluntari din toată țara.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.