Bunicii grijulii din Soroca au un birou al lor

0
423

Cei mai grijulii bunici, au acum un birou al lor, deschis în incinta palatului de cultură Soroca. Acesta a fost inaugurat astăzi, în prezența președintelui raionului, Ghenadie Muntean, a angajaților inspectoratului de poliție, a bunicilor și  elevilor și a șefului adjunct  a Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc.

În raionul Soroca, proiectul „Bunici Grijulii” a adunat aproape 80 de voluntari. În cadrul biroului, dotat cu calculator și mobilier nou, aceștia vor avea posibilitatea să se întrunească pentru a discuta și a planifica activitățile. Biroul a fost deschis în vederea promovării parteneriatului cu societatea, încurajării activismului și implicării membrilor comunității în sporirea siguranței în localitate, precum și în scopul asigurării continuității procesului de promovare a proiectului ”Bunicii Grijulii”.

Șeful adjunct a Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a menționat că misiunea pensionarilor voluntari de a supraveghea elevii în timpul traversării străzii la trecerile de pietoni, este una nobilă și utilă, iar echipa bunicilor grijulii de la Soroca este una model, în implimentarea proiectului și colaborarea cu angajații poliției. Implicarea vârstnicilor în viața comunității îi face să se simtă utili și necesari societății. În același timp, Campania „Bunicii Grijulii”, oferă copiilor oportunitatea de a profita de valoroasa experiență de viață a bunicilor, interacțiunea cu ei declanșează emoții pozitive, entuziasm, afecțiune şi siguranță.  Șeful Inspectoratului de Poliție Soroca, Veaceslav Rusnac, a mulțumit tuturor pentru implicare și deschidere.

În cadrul evenimentului festiv au fost îmnânate diplome de merit și distincții polițienești angajaților din cadrul subdiviziunilor Poliției Naționale și Bunicilor Grijulii. Totodată organizatorii au prezentat-o bunicilor pe Laura Guțu, participantă în cadrul concursului cu genericul ”Bunicii Grijulii – prietenii mei din comunitate”, care a recitat și o poezie despre cei care îi ajută să traverseze strada și le poartă de grijă în preajma școlii.

Bunicii voluntari nu sunt remunerați pentru activitatea lor. În schimb, aceștia au fost informați de către Președintele Asociației Obștești ”Bunicii Grijulii” că partenerii au pus la dispoziție 4 foi gratuite de odihnă la sanatoriu pentru cei mai harnici și sîrguincioși bunici. Totodată voluntarii vor mai beneficia de carduri de reduceri la o rețea de farmacii și două supermarket-uri, reduceri la telefonia fixă și internet.

Proiectul a fost lansat în luna mai a anului curent. În prezent, în proiect sunt implicați peste 1500 de pensionari.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.