Şcoala deschisă de fotbal distractiv, inaugurată pentru a treia oară la Soroca

0
369

Copii de la mai multe instituții de învățământ din Soroca, învață să joace fotbal. Activitățile au loc în cadrul proiectului internațional “Școala distractivă de fotbal”, care are ca scop atragerea a cît mai multor copii, în special a fetelor, în activități sportive și promovarea unui mod de viață sănătos.  Acest proiect oferă posibilitate copiilor de a se familiariza cu fotbalul organizat şi nu numai. Activi, voioşi şi curioşi, copii invață nu doar să conducă mingea, dar şi să efectueze diferite procedee din fotbal.

La jocurile de instruire sportivă, participă copii de la Școala sportivă raională, elevi de la liceele “Petru Rareș” și “Alexandr Pușkin”, gimnaziile Racovăț, Rublenița, Vărăncău, dar și micuți de la Grădinița nr.13 din Soroca.

Şcolile deschise de fotbal distractiv au fost înfiinţate în baza concepţiei Asociaţiei Daneze de Fotbal, fondată pe principiul distractiv, conform căruia accentul se pune pe jocurile vesele, şi nu pe rezultate, scor sau ridicarea nivelului profesional. Toate exerciţiile şi jocurile mici sunt planificate în aşa mod, încât fiecare participant să poată sesiza de fiecare dată propriul succes. Timp de mai multe zile, copiii sunt total implicaţi în fotbal, trăiesc într-o lume a jocurilor şi distracţiilor.

  • Scopul acestui eveniment este selectarea fetelor care în viitor vor practica fotbalul. În teren se află 75% fete și 25 % băieți, a menționat Andrei Jîtniuc, specialist principal în problemele tineret și sport, secretar general AFR Soroca. Totodată în cadrul evenimentului copiii au mai avut posibilitatea să vadă o mașină din cadrul IP Soroca, dar și mai multe echipamente din dotarea poliției. Polițiștii au fost cei care au vorbit cu micuții despre principalele reguli de siguranță, aici copiii venind cu diverse sugestii și răspunsuri.

Proiectul este implementat de către organizaţia neguvernamentală CCPA din Danemarca şi FMF din anul 2006, fiind susținut de Guvernul Suediei. Principalele obiective sunt promovarea fotbalului în toate regiunile Moldovei şi acordarea unei asistenţe metodice şi tehnice asociaţiilor, cluburilor şi școlilor de fotbal.

 

PUBLICITATE