Clopoțelul i-a chemat în școală nouă

0
149

La început de toamnă pretutindeni sună clopoțelul vestind despre începutul unui nou an școlar și despre Ziua cunoștințelor. Anul curent s-au suprapus pe 3 septembrie mai multe date remarcabile, inclusiv și jubileul de 90 de ani a marelui prozator Ion Druță.

Toate localitățile, toate instituțiile din raionul Dondușeni au deschis larg ușile pentru a îmbrățișa copiii școlari, dar cu deosebit curaj și intenții pentru durabilitate au făcut acest lucru locuitorii s.Rediul Mare în frunte cu primarul Ludmila Harabari. Anume la Rediul Mare a fost inaugurată deschiderea Gimnaziului -Grădiniță ,,Ion Dediu”. Evenimentul s-a remarcat prin prezența președintelui raionului Vadim Lesnic, a academicianului Ion Dediu  și a ex-ministrului Învățământului Corina Fusu.

Toți oaspeții și băștinașii  au simțit aroma amintirilor anilor de școală, au felicitat copiii profesorii cu prilejul frumoaselor sărbători și au împărtășit împreună bucuria așteptărilor împlinite, a finisării reparației Gimnaziului- Grădiniță cu suportul financiar al Guvernului României și a Consiliului raional.

Grație muncii zbuciumate a primarului din localiate a fost sfințit acest lăcaș pentru cea mai sacră valoare – copilul.

PUBLICITATE