O mașină plină cu articole vestimentare fără acte de proveniență, depistată la frontieră

0
249

Un mijloc de transport ticsit cu diverse articole vestimentare și accesorii, fără acte de însoțire, a fost oprit în trafic de către polițiștii de frontieră, aflați în misiune de serviciu. Bunurile au fost reținute, iar conducătorul auto riscă pedeapsă contravențională pentru fapta sa.

În după amiaza zilei 9 august, în adresa Direcției Regionale NORD a parvenit o informație cu caracter operativ privind implicarea unor persoane în transportarea ilicită a mărfurilor de larg consum. În acest sens, inspectorii de frontieră au acționat pe traseul național Soroca-Chișinău, mai exact în apropierea satului Volovița, reținând un mijloc de transport de model Volkswagen Tuareg. Conducătorul auto, în vârstă de 23 ani, a prezentat atât documentele solicitate de polițiștii de frontieră cât și autoturismul spre verificare. Ca urmare au fost depistate un număr mare de articole vestimentare, diverse accesorii, genți și altele, estimate la suma de 60 mii lei.

În cadrul audierilor, șoferul a comunicat că a achiziționat bunurile de la un magazin specializat din orașul Soroca cu scop de comercializare în municipiul Chișinău, însă nu a putut justifica cele spuse printr-un act anume. Motiv pentru care la locul faptei a fost întocmit proces verbal de constatare a ilegalității comise, iar încărcătura a fost depozitată la sediul SPF Soroca până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Tânărul riscă o amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale.

PUBLICITATE