Mizeria și mirosul insuportabil îi scot din casă pe locatarii unui bloc din Soroca

0
584
Foto: captura video

Locatarii unui bloc din cartierul Soroca Nouă trăiesc un adevărat coşmar. Proprietarul unui apartament de pe strada Luceafărul 18, de ani buni adună deșeuri în apartamentul său. Mizeria, mirosul insuportabil și fumul de la gunoaiele pe care le aprinde în locuință pe timp de iarnă, ca să se încălzească, scot  locatarii din propriile locuințe. Mai mult, aceștia  se tem că într-o zi  focul ar putea cauza un incendiu în întreaga casă. Vecinii spun că au scris nenumărate scrisori colective către organele abilitate, însă problema rămâne în continuare nerezolvată.

  • “Avem un vecin în scara blocului bolnav psihic…care aduce gunoiul de mulți ani în apartament și niciodată nu a fost evacuate. Apa, lumina și gazul deja i le-au deconectat din motiv că lăsa gazul aprins și de nenumarate ori veneau pompierii pentru a stinge focul care se extindea prin apartament. După ce a fost totul deconectat el deja făcea focul chiar în mijlocul casei și la fel și mai des erau solicitati pompierii. Totodată venea și ambulanța care îl lua și dimineața era din nou acasă. Am depus nenumărate plîngeri la poliție, procuratură, scrisori colective la primărie, la care nu s-a făcut nimic. Un miros oribil de parcă ai sta lângă tomberonul de gunoi. O antisanitarie totală. Toți avem copii și riscăm să fie infectați cu ceva, riscăm în fiecare seară să nu se extindă focul să rămânem fără locuințe, sau și mai grav să nu se întâmple o explozie de gaze. Deseori noaptea cu copii în brațe suntem nevoiți să stăm afară să așteptăm pompierii ca să nu facem intoxicație de la gazele eliminate de fumul abundent”, acesta este mesajul uneia dintre locatarii blocului, postat pe o rețea de socializare.

Vecinii cer ajutorul autorităţilor și organelor competente pentru a rezolva problema mizeriei și a fumului din scara blocului în care locuiesc. Sperăm ca acestea să se autosesizeze referitor la acest caz. Vom reveni cu detalii la acest subiect.

PUBLICITATE