Sediul primăriei din Țarigrad a fost renovat

0
152

La  26 iulie, curent, în satul Ţarigrad, raionul Drochia a demarat evenimentul de inaugurare a sediului administraţiei  publice locale, în incinta căreia vor activa și IMSP Centrul de Sănătate și Oficiul Poștal Țarigrad, grație spiritului de bun gospodar al satului, primarului Petru Bărbieru și Consiliului local Țarigrad.

După vechea  și frumoasa  tradiție, au fost întîmpinați cu pîine și sare oaspeții de onoare ai evenimentului: Ion Dascal președintele raionului Drochia, Vladimir Ceban, șef al Oficiului teritorial Soroca al Cancelariei de Stat, Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Anatolie Bugai, directorul Centrului de poştă Drochia,Ion Echim, directorul general WETRADE Agro Țarigrad.

La ceremonia de deschidere au participat  primari ai unităților administrativ-teritoriale:  Nina Cereteu, primarul de Drochia; Victor Său, primarul de Soroca, Rotaraș Mihail, primarul s.Nicoreni, Babuci Veaceslav, primarul s.Fîntînița, Vacari Raisa, primarul s.Pervomaiscoe, și locuitori ai satului Țarigrad. Au fost prezenți și  delegația din comuna Durnești, România, înfrățiți cu satul Țarigrad, însoțită de primarul Vasile Sasu, care au venit să împărtășească  bucuria acestui important eveniment, cu deosebit respect și colegialitate.

O clădire renovată și prezentabilă  a administrației  publice locale este  cartea de vizită a satului. Lucrările de renovare a clădirii  au fost  efectuate din sursele proprii, fiind alocate din fondul primăriei  5 mln.lei. La dotarea Centrului de Sănătate cu mobilier,o  contribuție substanțială a adus Wetrade Agro, cu un suport financiar de 150 mii lei, iar Oficiul Poștal Țarigrad a fost  dotat cu mobilier, vestimentație pentru poștași și toate cele necesare pentru buna funcțonare a oficiului, oferite de Poșta Moldovei ,în sumă de  peste 70 mii lei.

Oaspeții evenimentului au avut parte de o surpriză, un recital,prezentat de colectivul de artiști amatori de la Casa de cultură, ghidați de Cristina Jitaru, după care a urmat ceremonia de sfințire a clădirii, cu participarea preoților din localitate.

Odată cu finisarea acestui grandios proiect – renovarea sediului administrației publice locale, centrul satului parcă a întinerit, căpătînd un aspect  plăcut și îngrijit. În incinta  clădirii renovate vor activa IMSP Centrul de Sănătate și noul Oficiu Poștal, bine dotate, luminoase și spațioase, care vor putea oferi servicii de calitate, ce vor aduce în casele  locuitorilor  s.Țarigrad  bucuria  unui vis împlinit.

PUBLICITATE