Gimnaziul Roșietici a îmbrăcat haine de sărbătoare

0
652

După ce s-au perindat 50 de ani, iar din băncile școlii din Roșietici și-au luat zborul rând pe rând generaţii de elevi, cu ocazia frumosului jubileu, foştii discipoli au revenit la școala de altădată pentru a aduce cuvinte de recunoştinţă profesorilor care le-au pus temelia cunoștințelor. Cinci decenii în urmă a început viaţa acestei instituţii şi de atunci școala are cu ce se lăuda, a petrecut în lumea mare sute de elevi care pe parcurs și-au aflat fiecare rostul în viață. La acest frumos jubileu alături de elevi, părinți, profesori și conducerea instituției, au venit și foștii absolvenți, ca să răsfoiască împreună fila amintirilor.

În cadrul festivității, cei prezenți au participat la un careu solemn, au făcut o excursie prin școală. “Cândva am fost și eu pe aici…”, iar ulterior activitatea a continuat cu un dialog între generații.

Emilia Suvac, învățătoare de clasele primare a activat în această instituție timp de 50 de ani, timp în care și-a educat discipolii și i-a îndrumat pe fiecare pe drumul cunoștințelor.

  • I-am învățat lucruri care am considerat că sunt cele mai importante. Aveam pe timpuri clase mari de câte 40 de alevi. Astăzi sunt fericită când îmi văd discipolii realizați în viață, a spus profesoara.

De fiecare dată, atît elevii cât și colectivul de profesori  au parte de susținerea conducerii instituției.

  • Școala Roșietici are o istorie bogată. Temelia acestei școli a fost pusă în anul 1938, de când a început a activa niciodată instituția nu a fost închisă. Acum în gimnaziu își fac studiile elevi din 6 localități. Sărbătoarea de astăzi este un eveniment al trecutului, al prezentului și al viitorului, a spus directoarea gimnaziului Victoria Podubnîi.

Cu cuvinte de felicitare şi mulțumire în adreasa profesorilor pentru munca pe care o fac a venit și primarul comunei Roșietici, Vera Bruma.

  • Încrustați pe leagănul vremii cei 50 de ani de existență a școlii noastre oferă plăcutul prilej, pentru absolvenții acestei școli și pentru zeci de profesori, din trecut și de azi, să-și îndrepte gândurile spre școala care le-a luminat calea vieții, le-a oferit posibilitatea de a deveni oameni de caracter, prețuiți și respectați la locurile lor de muncă și în viața socială, a menționat primarul Vera Bruma.

Prezent la eveniment, deputatul Eugeniu Nichiforciuc, i-a felicitate pe toți cei prezenți cu ocazia frumosului eveniment din localitate, și a înmânat totodată o diplomă de recunoștință din partea prim-ministrului Pavel Filip, pentru contribuția substanțială la dezvoltarea de tineri generații, promovarea valorilor culturale și implimentarea noilor tehnologii didactice în procesul educațional.

  • De 50 de ani, generații întregi de elevi și-au pus bazele educației în școala din satul Roșietici. Aici s-a scris o parte din istoria localității, dar și o parte din istoria vieții fiecărui absolvent. Sunt onorat să fiu alături de dascăli și elevi în această zi specială. Îi asigur de tot sprijinul meu și de faptul că îmi voi da mereu interesul pentru ca educația să fie o prioritate pe agenda politicienilor, a subliniat Eugeniu Nichiforciuc, deputat în parlamentul RM.

Actualmente în Gimnaziul Roșietici activează 18 cadre didactice, 16 angajați auxiliari și își fac studiile 206 elevi.

PUBLICITATE