Flash mob pentru un mod sănătos de viață

0
484

Recent, elevii claselor primare de la Liceul Teoretic “Constantin Stere” din Soroca, au participat la un flash mob dedicat modului sănătos de viață. Activitatea a încheiat șirul acțiunilor din cadrul campaniei de promovare a modului sănătos  de viață. Acțiunea a avut loc în fața instituției în timpul unei recreații. Astfel pentru a promova stilul sănătos de viață copiii s-au adunat pentru a face gimnastică și pentru a dansa pe diverse ritmuri.

Inițiativa aparține profesoarelor Valeria Manea și Valerina Vacarova, îndemnate de Alexandra, voluntară de la Corpul Păcii. Organizatorii flash mob-ului susțin că această activitate este binevenită cel puțin pentru că oferă un exemplu pentru a duce un mod de viață sănătos.

Elena Botnari, este profesoara care a muncit alături de elevi pentru a-i învăța mișcările potrivite, motivându-i astfel, să transmită mesajul la cât mai mulți semeni de-ai lor, dar și părinților.

Profesorii au transmis elevilor că un mod de viață sănătos constă din două elemente principale alimentație sănătoasă și sport. Cadrele didactice au implicat copii din clasele I-IV-a, pentru că această deprindere ar trebui formată cel puțin la această vârstă  și promovată în continuare.

Potrivit directorului Liceului Teoretic “Constantin Stere”, Vasile Baș, prin activitatea de mișcare, un flash-mob cu exerciții în aer liber, elevii îndeamnă populația să le urmeze exemplul și să pună accent mai mult pe mișcare. Necesitatea mișcării apare tot mai mult în momentul în care copiii și tinerii obișnuiesc să stea necontenit în fața monitoarelor sau a telefoanelor mobile.

Cadrele didactice din instituție își propun să desfășoare și în continuare activități de acest gen, mai mult, în curînd profesorii sunt cei care vor organiza un flash mob pentru elevi, a precizat directorul liceului.

Video:facebook.com/mihai.vovc

 

PUBLICITATE