Pentru cel mai curat oraș din țară!

0
369

Primăria orașului Drochia a lansat un apel  către agenții economici, organizații și instituții din teritoriu să participe la salubrizarea de primăvară a orașului.

Adminsitrația publică locală a aprobat programul de acțiuni pentru înverzirea, salubrizarea și amenajarea orașului Drochia pentru anul 2018, care include acțiunile și divizarea pe sectoare.

Programul prevede:

1.Curățarea sanitară generală a parcurior situate pe teritoriul orașului Drochia:

– Parcul central orășenesc

– Parcul ”Biruinței” de lîngă policlinica

– Parcul din regiunea Lacului Comsomolist

– Parcul de lîngă Casa raională de cultură

  1. Curățarea sanitară generală a străzilor și lichidarea gunoiștelor neautorizate de pe teritotiul orașului Drochia:

– de pe Bretela de Circulație, de la stația de alimentare cu petrol ”Be-Mol” pînă la stația de alimentare SRL ”Tirex-Petrol”

– de la cercul Stației de alimentare cu petrol ”Be-Mol” pînă la AIC-1;

– de la strada 27 august pînă la AIC-1 și pînă la gunoiștea orașului;

– curățarea teritoriului fostului Aeroport și lichidarea gunoiștelor neautorizate.

Administraţia publică locală încurajează toate organizațiile, instituțiile, întreprinderile și locuitorii orașului să dea exemple de mobilizare socială şi spirit de echipă în cadrul Campaniei de salubrizare a oraşului.

În acest context, primăria orașului a lansat Concursul ”Cea mai curată și amenajată curte a blocului locativ”, îndemnînd orășenii să dea dovadă de mobilizare colectivă, inițiativă de grup de a participa la salubrizarea de primăvară a orașului și amenajarea terenurilor de joacă pentru copii.

Regulamentul privind organizarea șI desfășurarea Concursului a fost elaborat, în conformitate cu  Stratega de Dezvoltare a orașului Drochia pentru 2014-2020, în baza Regulilor de asigurare a curățeniei în orașul Drochia,aprobate prin decizia Consiliului Orășenesc 3/20 din 06.04.2016 și altor acte legislative, ce stabilesc condițiile de participare la concurs, criteriile de apreciere a învingătorilor, instituirea comisiei pentru organizarea și desfășurarea concursului și premierea participanților.

Concursul ”Cea mai curată și amenajată curte a blocului locativ” este  anunțat pentru perioada 29 martie- 22 aprilie 2018, la  care pot  participa toți locuitorii blocurilor locative din oraș. Rezultatele concursului vor fi anunțate în luna mai, curent.

Administrația publică locală mulțumește anticipat tuturor celor, care déjà s-au implicat în Campania de salubrizare, pentru a locui într-un oraș curat și amenajat.

În luna mai, curent, vom putea afla cine vor fi cîștigătorii concursului. Să le dorim multă baftă și spor la muncă!

PUBLICITATE