Materiale de construcție oferite de Consiliului Județean Buzău pentru spitalul din Soroca

0
406

La Soroca a ajuns un camion cu materiale de construcții necesare reabilitării Spitalului raional Soroca donate de Consiliului Județean Buzău. Donația include gresie, faianță, ciment și vopsea.

Potrivit directorului intermiar al Spitalului Raional Soroca, Angela Rusnac, materialele de construcții vor fi folosite pentru reparația secțiilor din cadrul instituției.

Anterior președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a precizat pentru sanatateabuzoiana.ro că „astfel, autoritățile locale și oamenii de afaceri din Buzău continuă să se implice în îmbunătățirea serviciilor de sănătate oferite de principalul spital din raionul Soroca. După donația de aparatură făcută la începutul lunii octombrie a anului trecut, împreună cu Spitalul Județean de Urgență, Consiliul Județean a inițiat o nouă campanie de strângere de fonduri în vederea achiziționării de materiale de construcții necesare reabilitării spitalului din Soroca. Mai mulți oameni de afaceri din Buzău și agenți economici au dat curs acestei inițiative”, a explicat președintele Petre Emanoil Neagu.

Cheltuielile de transport pentru materialele de construcții care au ajuns la Soroca, au fost suportate de Consiliul Județean Buzău.

Acum o lună, în cadrul ședinței  Consiliului Județean Buzău, a fost aprobată demararea unei noi campanii de donații pe termen nelimitat, de această dată, beneficiarii fiind instutuțiile publice din Soroca și locuitorii acestui raion. Denumită „Comunitatea județeană buzoiană mereu alături de comunitatea Raionului Soroca”, această campanie este coordonată de Consiliul Județean și se adresează în special persoanelor juridice – agenți economici și organizații neguvernamentale – care doresc să doneze bunuri sau bani în sprijinul instituțiilor și al locuitorilor din Soroca. Bunurile donate vor fi trimise la Soroca tot pe cheltuiala Consiliului Județean.

Până acum, autoritățile buzoiene au făcut o donație de cărți pentru școlile din Soroca și o donație de aparatură medicală pentru spitalul raional, dar și alte donații.

Spitalul raional, Consiliul raional Soroca și populația raionului, aduc mulțumiri Consiliului Județean Buzău și tuturor buzoienilor care au contribuit la această donație ce va îmbunătăți condițiile în instituția medicală.

 

PUBLICITATE