O fetiță de doi ani și-a pierdut viața într-un incendiu, la Băxani

0
1816

La data de 8 martie, ora 12:00, Serviciul 901 a fost alertat despre producerea unui incendiu, în satul Băxani, raionul Soroca. La fața locului au intervenit două autospeciale de pompieri, iar în timpul intervenției de stingere, într-o cameră, a fost depistat corpul neînsuflețit al unei fetițe de 2 ani.

Potrivit inspectorului DSE Soroca, Eugeniu Doga, în timpul izbucnirii incendiului în locuință, se mai aflau alți doi minori, un băiețel de 7 ani și sora acestuia de 3 ani, care au reușit să se salveze. Fetița care și-a pierdut viața, a fost adusă de către părinți în ospeție la rude, în casa cărora s-a și produs incendiul. În momentul producerii incendiului copii se aflau fără supraveghere.

Focul a distrus bunurile materiale din odaia în care a fost găsit copilul. Alte circumstanțe despre izbucnirea și cauza incendiului dat, urmează să fie investigate, întrucît în teren au intervenit și lucrat pentru studierea acestora, angajații Direcției situații excepționale Soroca și ai Laboratorul experimental antiincendiar IGSU. Alte circumstanțe referitoare la acest caz, sînt cercetate de către organele de resort.

De la începutul anului curent, în țară au fost înregistrate 330 incendii, în care au decedat 45 persoane, dintre care 3 minori.

Foto: DSE

PUBLICITATE