Costumul popular autentic – Pilonul de păstrare și promovare a identității naționale

0
280

Direcția Cultură, Turism, Tineret și Sport  Florești a organizat recent, în incinta Centrului de Meșteri Populari a orașului Florești, un master class cu genericul ,, Costumul popular autentic – Pilonul de păstrare și promovare a identității naționale”.
La manifestare au fost prezenți meșterii populari din raionul Florești, care au prezentat diferite meșteșuguri. Tehnicile broderiei artistice au fost prezentate de Elvira Ciubotaru, despre prelucrarea lemnului a vorbit celor prezenți Mihail Pînzari, Elena Dobrovolschii a demonstrat mai multe obiecte din ceramică și felul în care aceastea sunt pregătite. Totodată cei prezenți au admirat picturile lui Boris Isac, broderiile Ludmilei Cernei, dar și tehnicile țesutului costumului național, prezentate de Ludmila Macarov și prelucrarea aluatului demonstrată de Eugenia Graur.
Oaspete a activității a fost și colectivul artistic cu titlul model ,,Dalbe Flori ” condus de Iurie Odobescu, care a întregit activitatea cu cântece și multă voie bună.
Toți meșterii populari prezenți la eveniment au fost menționați la final de către șefa direcției, Ina Litra, cu diplome și cadouri din partea Direcției Cultură, Turism, Tineret și Sport.

PUBLICITATE