Prinși de polițiști după ce au furat bijuterii din aur și bani

0
434

Trei bărbați  cu vârste cuprinse între 21 și 32 de ani, din raionul Ocnița și orașul Florești sunt cercetați penal  pentru furt în proporții deosebit de mari.

La 23 ianuarie polițiștii din Florești au fost sesizați despre comiterea unei infracțiuni de furt. Potrivit ofițerului de presă a IP Florești, Dina Fomin, victima a spus polițiștilor că  persoane necunoscute au pătruns în  locuință în timp ce se afla la serviciu, de unde au sustras bijuterii din aur și mijloace financiare, cauzând un prejudiciu de circa 460 mii lei. Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii de investigații și de urmărire penală, suspecții au fost identificați. Obiectele din aur au fost recuperate, iar cu banii furați unul din suspecți  și-a achiziționat  un automobil de model  BMW.

În acest caz a fost inițiată o  cauză penală. Dacă vor fi găsiți vinovați bărbații riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.

Pentru  a reduce riscul de a cădea victime ale unor fapte de acest gen, angajații Inspectoratului de poliție Florești recomandă locuitorilor raionului:

  • Când plecați de acasă asigurați-vă că ați încuiat și ați închis toate căile de acces în locuință!
  • Nu țineți sume mari de bani în casă!
  • Dacă vă lăudați cu diverse câștiguri, s-ar putea să fiți vizitați de hoți!
  • Evitați să depozitați în curtea casei, la vedere, a ambalajelor unor obiecte de valoare!
  • Învățați copiii să nu spună nimănui despre bunurile deținute în familie!
  • Dacă la ușa dumneavoastră se prezintă persoane care vând sau solicită cumpărarea unor produse, refuzați-le! Dacă totuși doriți să achiziționați ceva în nici un caz nu le permiteți accesul în locuință!

Atenție!

Dacă sesizați un furt din locuință, anunțați imediat Poliția la numărul 902  sau 0250 2-57-57 Inspectoratul de poliție Florești.

PUBLICITATE