Cînd se încheie sezonul de vânătoare

0
266

Amatorii dar şi profesioniştii vor mai putea vâna animale până la data de 25 februarie 2018. În conformitate cu legea, se vor vâna următoarele specii de animale:

-vulpi în vizuină- de la 1 ianuarie 2018 pînă la 25 februarie 2018, inclusiv, în zilele de sâmbătă, duminică şi de sărbători nelucrătoare cu folosirea câinilor de vizuină testaţi, în grup de până la 3 persoane la un câine, în baza permisului special, eliberat de chinologul Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor din Republica Moldova posesorului câinelui de vânătoare.

-vulpi în desişuri de papură şi arbuşti- de la 1 ianuarie 2018 până la 25 februarie 2018, inclusiv, sâmbăta, duminica şi în zilele de sărbători nelucrătoare, cu folosirea câinilor de vânătoare de diferite rase. Locul şi timpul exercitării vânătorii colective necesită să fie coordonat preventiv şi în mod obligatoriu cu managerul subdiviziunii teritoriale a Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor din Republica Moldova, unde va fi efectuată vânătoarea.

Vânătoarea în sezonul 2017-2018 a fost efectuată în terenurile de vânătoare atribuite Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor din Republica Moldova, în baza carnetului de vânător cu însemn hologramic pentru anul 2017, fişei de recoltare şi permisului de armă. Serviciul Supraveghere Armament şi Activităţi Licenţiate al Secţiei Securitate Publică a Inspectoratului de Poliţie Drochia continuă să desfăşoare acţiuni de specialitate menite să prevină şi să depisteze cazurile de vânat ilicit şi supravegherea armamentului din posesia civilă. Astfel, în perioada 18 august- 31 decembrie 2017, de către angajaţii IP Drochia, au fost efectuate 52 razii de contracarare a braconajului. Este de menţionat că pe parcursul anului au fost ridicate 26 arme şi muniţii pentru care proprietarii au fost sancţionaţi. De asemenea, IP Drochia reaminteşte că pentru încălcarea prevederilor actelor normative privind folosirea şi protecţia fondului ginegetic, privind vânatul ilicit şi alte feluri de folosire a resurselor cinegetice, se prevede sancţiune cu amendă de la 1500 la 3000 lei aplicată persoanei fizice şi de la 6000 la 12000 lei aplicată persoanei cu funcţie de răspundere. În cazurile depistate de braconaj, armele de foc se ridică şi se plasează în safeul specializat al IP Drochia, iar în privinţa persoanelor suspectate de braconaj, se aplică legislaţia care prevede suspendarea dreptului de deţinere a armei de foc pe un termen de 5 ani cu retragerea permisului de armă.

PUBLICITATE