Poliţiștii reamintesc vânătorilor regulile pe care trebuie să le respecte

0
225
Foto: IP Soroca

Poliţiştii specializați în arme desfăşoară permanent activităţi pentru prevenirea accidentelor în rândul vînătorilor și descoperirea infracţiunilor de braconaj. Astfel, recent specialistul superior al Serviciului Supraveghere Armament și activităţi Licențiate a SSP și ofițerii de sector a IP Soroca, au efectuat două razii de combatere a braconajului, pe terenurile de vînătoare a satului Parcani, Racovăţ, Hristici, Tătărăuca Veche și municipiul Soroca. Polițiștii au verificat armele, permisele de vînătoare și au instruit colectivele de vînători. Încălcări a legislației în domeniul protejării regimului animal sau regimului armelor nu au fost depistate.

Reguli de prevenire a accidentelor în timpul practicării vânătorii şi obligaţii ale organizatorilor şi ale vânătorilor:

– arma de vânătoare se foloseşte pe fondurile de vânătoare numai pentru recoltarea vânatului şi combaterea dăunătorilor vânatului.

– în afara fondurilor de vânătoare arma de vânătoare se transportă descărcată şi introdusă în toc. Muniţia trebuie să fie corespunzătoare tipului şi calibrului armei utilizate categoriei speciei de vânat care trebuie recoltat.

– la vânătoare se vor folosi numai armele care sunt în stare de funcţionare.

– se interzice folosirea armei pentru sprijin sau lovirea vânatului rănit.

– se interzice lovirea armei de arbori, stânci sau alte obiecte dure. În timpul odihnei, arma va fi descărcată şi aşezată numai în locuri care oferă o bună stabilitate.

– se interzice îndreptarea armei spre alte persoane, chiar dacă aceasta este descărcată.

PUBLICITATE